30 / 07 / 2024

Atakent yükselişe hazırlanıyor!

Atakent yükselişe hazırlanıyor!

Hürriyet Emlak yazarı Seda Tabak, köşesinde TOKİ'nin ve Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın Kayabaşı'ndaki dairelerini, Koç Ailesi'nin iki yeni gayrimenkul şirketi Avas Gayrimenkul ile Ekvator Gayrimenkul'u kaleme aldı...



 

İşte Tabak'ın o yazısı:

"Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın, Kayabaşı'ndaki yaklaşık 500 dönümlük arazisini TOKİ'ye verdiği konuşulmuştu bir aralar. (Söz konusu arazilerin Doğan'ın değil, yakınlarının üzerine olduğunu söyleyenler de var.) Rivayete göre - çünkü Türkiye'de bu tür haberleri doğrulamak çok zordur, nedense ilgililer cevap vermemeyi tercih ederler, resmi kayıtlar da ulaşılmazdır- görüşmeler yıllar sürmüş, anlaşmaya 2007'de varılmış. Yine iddia edildiğine göre Doğan, arsa karşılığında, Halkalı Toplu Konutları'ndan 1.000 tane daire almış ve bu daireleri satışa çıkarmış. Bu zaman zarfında, hem  TOKİ  hem de İzzettin Doğan elindeki daireleri satıyormuş.

Uzmanlar derler ki; her iki taraf da aynı anda elindeki daireleri satışa çıkardığı için Halkalı Atakent bölgesinde fiyatlar uzun süre baskı altında kalmış ve aldığım duyumlara göre yolun sonuna gelinmiş.

Doğan, 1.000 konutun 800'ünü satmış ve elinde 200 kadar konut kalmış. Bu konutların satışı tamamlandığı zaman, Atakent'in önünün açılacağı, fiyatların bölgenin hak ettiği seviyeye çıkacağı da söylentiler (ve beklentiler!) arasında...

Tabii ki hemen aklınıza gelen soruyu ben de sordum: İzzettin Doğan'ın, bu konutlardan 150 ila 200 milyon TL arasında gelir elde ettiği söyleniyor.

Prof. Dr. izzettin Doğan kimdir

1940 yılında Malatya'nın Kırlangıç köyünde doğdu. İlkokulu Malatya'da okudu, orta ve lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini bitirdiği İstanbul Hukuk Fakültesi'nde "Devletler Umumi Hukuku" kürsüsünde asistanlık yaptı. Birleşmiş Milletlerin (BM) açtığı sınavı kazanarak aldığı bursla Cenevre'de BM hukuk komisyonunda 6 ay çalıştı. Fransa'nın Nancy kentinde 1,5 yıl süren çalışmalar sonucunda "Devletin Milletlerarası Antlaşmalardan Doğan Hak ve Borçlara Halefiyeti Sorunu" konulu doktora tezi ile "Hukuk Doktoru" unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ile çok sayıda üniversitede Devletler Umumi Hukuku ve Avrupa Ekonomik Topluluğu Hukuku alanında dersler verdi. İstanbul Üniversitesi'nde Profesör olduktan sonra 1994 yılında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesine Profesör olarak atandı. Cem Vakfı Genel başkanı, Alevi Vakıfları Federasyonu onursal başkanı, Cem Radyo ve Cem TV kurucusu.

 

Koç Ailesinden iki yeni gayrimenkul şirketi

Türkiye'nin en zengin ailesi Koçlar, baba ve 3 oğlu bir araya gelip toplam 100 bin TL sermaye ile iki gayrimenkul şirketi kurdu. 8 Temmuz'da resmi kayıtlara geçen şirketlerin adı Avas Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi ile Ekvator Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi. 50'şer bin TL sermaye ile kurulan şirketler faaliyetlerini Nakkaştepe'deki Koç Holding'ten yürütecek. Rahmi Koç yönetimindeki şirkette, oğulları Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç da görev alacak.

Avas ve Ekvator Gayrimenkul A.Ş'nin faaliyet alanları arasmda, yürürlükteki düzenlemelere uygun olarak gayrimenkul yatırım hizmetleri de dahil olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında her çeşit gayrimenkul almak, satmak, kiraya vermek, kiralamak, turizm, nakliyat, telekominikasyon, ulaştırma, dış ticaret, pazarlama, gıda ve reklamcılık bulunuyor."

Seda Tabak / HÜRRİYET

 

 


Geri Dön