Genel

Ataköy Plus AVM'den özel araçlı hizmet!

AVM'lerin farklılık yaratma çabalarına son katkıyı bugün açılan Ataköy Plus yaptı

110 milyon euro'luk AVM, Ataköy Konakları'ndan gelecek ziyaretçilere özel araçlarla hizmet verecek

Ataköy 6. Kısım'da Ataköy Konakları'nın hemen önünde yer alan Ataköy Plus AVM, bugün açıldı. Delta Proje  ve Ortakları tarafından 110 milyon euro'ya yapılan merkez, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. 1-1.5 milyon dolalık fiyatlarıyla İstanbul'un en lüks konutları arasında yer alan Ataköy Konakları'na komşu Ataköy Plus, konak sakinlerini golf arabalarla dairelerinden alarak AVM'ye taşıyacak. 

Kapıdan kapıya hizmet
Bölgedekilerin hizmette aksamayı kaldıramayacak sosyo-kültürel yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Delta Proje A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, "Ayda 650 bin, yılda 8 milyon kişiyi AVM'ye çekeceğiz. Burası Bakırköy, Ataköy Yeşilköy ve Florya bölgelerinin çekim merkezi olacak bir lokasyonda ama Ataköy Konakları'nın sakinleri de bizim için önemli. Onlara `kapıdan kapıya' alışveriş hizmeti sunacağız" dedi.
AVM'ye yaptıkları 110 milyon euro'luk yatırımın yaklaşık 12-15 yıl içinde dönmesini beklediklerini belirten Delibalta, kira bedellerini de çok uygun tuttuklarını vurguladı.
Ataköy Plus'un kiralama ve yönetimini üstlenen Muzaffer Gülöz ise sadece A Plus müşterilere hitap etmediklerinin altını çizerek, "Burası  A'dan C'ye kadar geniş bir müşteri grubuna hitap edecek" dedi.

İsim babası Abdullah Kiğılı
AVM'nin isminin belirlenmesinde Kiğılı'nın sahibi işadamı Abdullah Kiğılı'nın katkısı olduğunu söyleyen Gülöz, "Kendisi burasının Ataköy olduğunu ve bunun vurgulanması gerektiğini söyledi. Ajansımız da küçük bir oynama ile bu isme `plus'ı kattı" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE İLK KEZ ATAKÖY'DEN GİRDİLER
Yüzde 75 doluluk oranıyla açılan Ataköy Plus AVM'de 140 mağaza bulunuyor. Metrakare kira bedellerinin 30 ile 80 euro arasında değiştiği Ataköy Plus'da Türkiye'de ilk mağazasını açacak markalar da yer alıyor. Bunlar arasında Yunanlı ayakkabı mağaza zinciri Exe, Düsseldorf'un ünlü pizza ve makarna zinciri Mirano, Namlı Gurme ve Tersane de bulunuyor.

YÜKSEK SADAKAT'İN SOLİSTİ GENEL MÜDÜR
Ataköy Plus AVM'nin genel müdürlüğünü ise sanat dünyasının yakından tanıdığı Cemil Demirbakan yapacak. Demirbakan, Yüksek Sadakat Grubu'nun eski solisti.

TEKNEYLE DENİZDEN AVM'YE
Delta Proje, Ataköy Plus'dan sonra yine lüks bir projeye, bu sefer dünyaca ünlü otel zinciri Marriott ile birlikte başladı. Zeytinburnu'nda inşaatına başlanan proje alışveriş merkezi, otel ve rezidanslardan oluşuyor. 110 milyon dolarlık yatırım portresine sahip olan projenin tamamlanma tarihi 2012.
Nihat  Delibalta, Zeytinburnu sahil yolunda yapılmaya başlanan projeye, isteyenin denizden de ulaşabileceğini belirterek, "Projede deniz gören 200 rezidans olacak. Alt kısım AVM olacak. Ayrıca, ünlü restoranların olduğu bir bölüm de kurulacak. Bölgede böyle bir yatırım yok. Deniz manzarasına karşı otel, rezidans ve alışveriş merkezi bir arada olacak. Projeye marina da yapıyoruz.  Böylece denizden ulaşım alternatifi de sağlayacağız" dedi.
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Ataköy Plus AVM, zengin müşteriyi evinden alıp alışverişe getirecek
Ataköy Konakları'nın yanında inşa edilen Ataköy Plus AVM, mini golf arabalarıyla müşterisini evinden alıp alışverişe getirecek. Delta Proje Başkanı Nihat Delibalta, 'Hedef kitlemiz Atatöky, Florya ve Yeşilköy'de oturanlar. Onlara özel çalışma yapacağız' dedi

Ataköy 6. Kısımda Ataköy Konakları'nın hemen önünde yer alan Ataköy Plus Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bugün açılıyor. Delta Proje A.Ş. ve Ortakları tarafından 110 milyon avroya inşa edilen merkez, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Ataköy Konaklarını da inşa eden Delta Proje A.Ş ve Ortakları'nın tek alışveriş merkezi olan proje, mimarisi, marka karması, yerel pazarı ve gurme dükkanlarıyla dikkat çekiyor.

`12 yılda geri döner'
1-1.5 milyon dolara ulaşan fiyatlarıyla İstanbul'un en lüks konutları arasında yer alan Ataköy Konakları'na komşu inşa edilen Ataköy Plus AVM'de, konut sahipleri golf arabalarıyla dairelerinden alınacak ve AVM'ye özel olarak taşınacak. Bu bölgedeki tüketicilerin hizmette en ufak bir aksamayı kaldıramayacak sosyo-kültürel yapıya sahip olduğunu söyleyen Ataköy Plus AVM'nin yatırımcısı Delta Proje A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, "Ayda 650 bin ziyaretçi bekliyoruz. Yıldaysa 8 milyon kişiyi AVM'ye çekeceğiz. Burası Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy ve Florya bölgelerinin çekim merkezi olacak bir lokasyonda ama Ataköy Konakları'nın sakinleri de bizim için yürüme mesafesinde önemli bir müşteri grubu. Onlara `kapıdan kapıya' alışveriş sunacağız" dedi.
AVM'ye yaptıkları 110 milyon avroluk yatırımın yaklaşık 12-15 yıl içinde geri dönmesini beklediklerini ve kira bedellerini de çok uygun tuttuklarını aktaran Delibalta, "Biz bu AVM'yi Ataköy Konakları'nı inşa ederken projelendirmiştik. Beş yıl evvel planlamasaydık bu AVM'yi yapmazdık ama artık birkaç yıl içinde bölgede bu büyüklükte bir arsa bulunup fizibl bir AVM yatırımı yapılmasını beklemiyorum. Biz bu anlamda son örneğiz" diye konuştu.

Sanatçı genel müdür
AVM'nin 140 mağazası bulunduğunu ve yüzde 85 dolulukla açıldığını vurgulayan Ataköy Plus AVM'nin Yatırımcı Temsilcisi Muzaffer Gülöz ise son 1.5 yıldır sektörde başlayan mevcut mağazalarını kapatarak yeni açılan AVM'ye girme trendinin kendilerine de yansıdığını açıkladı. Gülöz, başta Beymen olmak üzere bazı markaların çevre AVM'lerdeki mağazalarını kapatarak Ataköy Plus'da yer kiraladığını aktardı. Muzaffer Gülöz, metrekare kira bedellerinin 30 ile 80 avro arasında değiştiğini, mağazasına göre sabit kira+cirodan pay alacaklarını anlattı.
Ataköy Plus AVM'nin genel müdürlüğünüyse sanat dünyasının yakından tanıdığı Cemil Demirbakan yapacak. Demirbakan, Yüksek Sadakat Grubu'nun eski solisti. Mühendis kökenli olan ancak perakende sektöründe deneyim kazanan Demirbakan, Yüksek Sadakat kurulduğunda grubun vokalisti oldu ancak daha sonra ayrıldı. Demirbakan'ın ismi son olarak şarkıçı Meyra'yla yaptığı düetle gündeme gelmişti.

İsmi Kiğılı önerdi
AVM'nin isminin Ataköy Plus olmasında Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kiğılının katkısı olduğunu belirten Muzaffer Gülöz, "Kendisi burasının Ataköy olduğunu ve bunun vurgulanması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ajansımızda küçük bir oynama ile buna Plus'u kattı. Ama merkez olarak sadece A Plus müşterilere hitap etmiyoruz. Burası C'den A'ya kadar geniş bir müşteri grubuna hitap edecek" dedi.
Ataköy Plus AVM'de pek çok ulusal ve uluslararası markanın yanında ilk mağazasını açacak markalar da yer alıyor. Bunlar arasında Yunanlı ayakkabı mağaza zinciri Exe, Düsseldorf'un ünlü pizza ve makarna zinciri Mirano, Namlı Gurme ve Tersane bulunuyor.

Zeytinburnu'na en lüks Marriott'u inşa ediyor
Dünyaca ünlü otel zinciri Marriott, İstanbul'daki yatırımlarına hız verdi. Grup, Polat Renaissance, The Ritz Carlton, Marriott Hotel Asia, Courtyard by Marriott'tan sonra İstanbul'a `denize nazır lüks bir otel' daha taşıyor. Zeytinburnu sahil yolunda inşa edilen otele isteyen karadan isteyense yapılacak marina aracılığıyla denizden ulaşabilecek.

Novotel'e komşu
Delta Proje A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta'nın otel, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan projesinde yeralacak olan Marriott Grubu, bu yeni yatırımla Zeytinburnu'nda Novotel'e de komşu gelecek. Projede deniz gören 200 rezidansın da bulunacağını söyleyen Nihat Delibalta, "Alt kısımda alışveriş merkezi olacak. Ünlü restoranlarla bir yiyecek-içecek bölümü de kurulacak. Otel ise deluxe denilen Marriott'un en lüks kategorisinde açılacak" dedi.
Projenin yaklaşık 110 milyon dolara malolmasının beklendiğini belirten Delibalta, yaklaşık üç yıl içinde tamamlamayı ve 2012'de hizmete sunmayı hedeflediklerini açıkladı. "Bölgede böyle bir yatırım yok. Deniz manzarasına karşı otel, rezidans ve alışveriş merkezi birarada olacak" diyen Delibalta, "Projede bir marina yapıyoruz. Bu sayede hem denizden ulaşım sağlayacağız hem de tekneleriyle gelmek isteyenlere alternatif yaratacağız" değerlendirmesini yaptı. Aslında turizme uzak bir isim olmayan Nihat Delibalta'nın, Bodrum Yalıkavak'ta 200 odası bulunan Delta Beach Resort Otel'i de var.
Radikal

2 bin kişiye iş verecek golf arabasıyla taşıyacak
İstanbul'un en lüks konut projelerinden Ataköy Konakları'nın yanına inşa edilen Ataköy Plus Alışveriş Merkezi, 2 bin kişiye iş kapısı olacak

110 MİLYON EURO YATIRIM

Delta Proje tarafından 110 milyon euro'ya inşa edilen Ataköy Plus Alışveriş Merkezi (AVM) bugün açılıyor. Ataköy 6'ncı Kısım'da bulunan ve 1-1.5 milyon dolara ulaşan fiyatlarıyla İstanbul'un en lüks konutları arasında yer alan Ataköy Konakları'nın yanında bulunan Ataköy Plus AVM, 2 bin kişiye de istihdam sağlayacak.

Ataköy Plus'ın tanıtımında konuşan Delta Proje Başkanı Nihat Delibalta, Ataköy Konakları'nda oturan ziyaretçilerin dairelerinden golf arabalarıyla alınarak AVM'ye taşınacağını söyledi.

MARRİOTT'UN EN LÜKSÜ

Nihat Delibalta, AVM'ye ayda 650 bin, yılda 8 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

AVM'nin Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy ve Florya'nın çekim merkezi olacağını belirten Delibalta, "Ataköy Plus, Ataköy Konakları'nın inşası sırasında projelendirildi. Birkaç yıl içinde bölgede bu büyüklükte bir AVM yapılmaz" dedi. Dünyaca ünlü otel zinciri Marriott'un en lüks otelini Zeytinburnu'nda açacaklarını kaydeden Nihat Delibalta, 110 milyon dolara malolacak oteli 2012'de hizmete sunacaklarını açıkladı.
Posta

Böyle hizmet görülmedi 
 
`Ataköylü özel hizmet ister' dedi alışverişe golf arabasıyla götürecek
110 milyon euroluk yatırımla İstanbul'un en lüks konutlarından Ataköy Konakları'na komşu inşa edilen Ataköy Plus AVM'de müşteriler kapılarından golf arabalarıyla alınacak. Delta Proje A.Ş. Başkanı Nihat Delibalta, "Bu bölgedeki tüketici özel hizmet ister, alışveriş için evlerinden alacağız. Yılda 8 milyon ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

Bugün kapılarını açacak olan Ataköy Plus Alışveriş Merkezi, müşterisini evinin kapısından alacak, alışverişe getirecek. 110 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen ve İstanbul'un en lüks konutları arasında yer alan Ataköy Konakları'na komşu inşa edilen Ataköy Plus AVM'de, konut sahipleri golf arabalarıyla dairelerinden alınacak ve AVM'ye özel olarak taşınacak. Bu bölgedeki tüketicilerin hizmette en ufak bir aksamayı kaldıramayacak sosyo-kültürel yapıya sahip olduğuna ve özel hizmet istediğine dikkat çeken Ataköy Plus AVM'nin yatırım şirketi Delta Proje A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, "Ayda 650 bin ziyaretçi bekliyoruz yılda ise 8 milyon kişiyi AVM'ye çekeceğiz. Burası Bakırköy, Ataköy, Florya bölgelerinin çekim merkezi olacak bir lokasyonda ama Ataköy Konakları'nın sakinleri de bizim için yürüme mesafesinde önemli bir müşteri grubu. Onlara 'kapıdan kapıya' alışveriş sunacağız" dedi.

140 mağaza var
AVM'ye yaptıkları 110 milyon euroluk yatırımın yaklaşık 12-15 yıl içinde dönmesini beklediklerini ve kira bedellerini de çok uygun tuttuklarını aktaran Delibalta, "Biz bu AVM'yi Ataköy Konakları'nı inşa ederken projelendirmiştik. 5 yıl evvel planlamasaydık bu AVM'yi yapmazdık ama artık birkaç yıl içinde bölgede bu büyüklükte bir arsa bulunup fizıbl bir AVM yatırımı yapılmasını beklemiyorum. Biz bu anlamda son örneğiz" diye konuştu.

AVM'nin 140 mağazası bulunduğunu ve yüzde 75 dolulukla açıldığını vurgulayan Ataköy Plus AVM'nin yatırımcı temsilcisi Muzaffer Gülöz ise son 1.5 yıldır sektörde başlayan mevcut mağazalarını kapatarak yeni açılan AVM'ye mağaza açma trendinin kendilerine de yansıdığını kaydetti.

Gülöz, başta Beymen olmak üzere bazı markaların çevre lokasyonlar bulunan AVM'lerdeki mağazalarını kapatarak Ataköy Plus'da yer kiraladığını aktardı. Gülöz, metrekare kira bedellerinin 30 ile 80 euro arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.

Genel Müdürlüğe Yüksek Sadakat'ten transfer
Ataköy Plus AVM'nin genel müdürlüğüne de ilginç bir isim geldi: Cemil Demirbakan. Demirbakan, Yüksek Sadakat Grubu'nun eski solisti. Mühendis kökenli olan perakende sektöründe deneyim kazanan Demirbakan, Yüksek Sadakat kurulduğunda grubun vokalisti oldu ancak daha sonra gruptan ayrıldı.

Yunanlı ayakkabı zinciri Exe geldi
Ataköy Plus'ta 1.000 metrekarelik çocuk oyun alanı bulunuyor. Sigara yasağı düşünülerek özel terasların da tasarlandığı AVM'de ilk mağazalarını burada açacak olan markalar da bulunuyor. Yunan ayakkabı mağaza zinciri Exe, Düsseldorf'un pizza ve makarna zinciri Mirano bunlar arasında yer alıyor.

Zeytinburnu'na Marriott `lüks'üyle geliyor
Delta Proje A.Ş.'nin ortakları arasında yer alan Nihat Delibalta, turizm yatırımlarına da hız verdi. Delibalta'nın otel, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan projesinde yeralacak olan Marriott Grubu, Zeytinburnu'nda Novotel'e de komşu gelecek. Projede deniz gören 200 rezidansın da bulunacağını söyleyen Nihat Delibalta, "Ünlü restoranlarla bir yiyecek-içecek bölümü de kurulacak. Otel ise Marriott'un en lüks kategorisinde açılacak" diye konuştu. Projenin yaklaşık 110 milyon dolara malolmasının beklendiğini belirten Delibalta, projeyi 3 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı. Delibalta, "Deniz manzaralı otel, rezidans ve AVM yapıyoruz. Projede marina da var. İsteyen teknesiyle otele gelecek" dedi.
Hale Tüzün / Vatan