Dekorasyon

Ataköy sakinleri Tenis Kulübü'nün yıkılmasını istemiyor

Ataköy Tenis Kulübü, dün Bakırköy Belediyesi'ne geçti. Başkan Erzen Tesisleri yıkmayacağı sözünü vermişti. Ataköy sakinleri bu sözün tutulmasını ve yeşil alanların korunmasını istiyor

Ataköy'de yaklaşık 4 bin kişiye uzun yıllardır hizmet veren Tenis Kulübü, bundan birkaç ay önce Bakırköy Belediyesi tarafından yıkılmak istenmişti. Yıkım kararının uygulanması işine girişilirken, kulüp üyeleri ve çevre sakinleri direnerek tepki göstermişlerdi.

Kulübün bölgedeki tek yeşil alan olduğunu ve binlerce kişinin ucuza spor yapma fırsatı bulduğunu söyleyen Ataköylüler, Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'den burasının muhafaza edilmesini istemişlerdi. Bunun üzerine Başkan Erzen, kulübün yıkılmayacağı sözünü vermiş ve vatandaşları rahatlatmıştı. Dün Ataköy Tenis Kulübü'yle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. sabah saatlerinde kulübe gelen belediye avukatları ve zabıta ekipleri, kulübü devraldı. Mahkeme kararını gösteren ekipler, binanın tahliye edilmesini istedi. Kulüp yetkililerinin karşı koyması üzerine iki taraf arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

İmara açılmasın

Ardından kulüp yetkilileri karara uyacaklarını söylediler. Bunun üzerine zabıtalar içerideki malların tespitini yaptı. Devralma işlemi, üyelerde ve Ataköy sakinlerinde büyük endişe yarattı. Başkan Ateş Ünal Erzen'in kendilerine söz verdiğini hatırlatan kulüp üyeleri, "Burasını kimin yönettiği önemli değil. Biz belediyenin işletmesine karşı çıkmayız. Yeter ki burası yıkılmasın, yeşil alanlar korunsun, insanların yeşillikler içinde dahatça spor yapılmasına imkan verilsin. Bizim korkumuz burasının yıkılarak imara açılması ya da yerine başka binalar inşa edilmesi" dediler. Erzen'in Yeşilyurt'taki Olimpiyat Parkı'nın yıkılmaması için yapılan gösterilere verdiği desteği hatırlatan vatandaşlar, aynı duyarlılığı burası için de göstermesini bekliyorlar.
Gazete Habertürk