04 / 07 / 2024

Ataköy'de sahilde yapılan inşaatlar protesto edildi!

Ataköy'de sahilde yapılan inşaatlar protesto edildi!

Ataköy sakinleri, sahilde yapılan inşaatlara ve betonlaşmaya dikkat çekmek için dün protesto gösterisi düzenledi. Eyleme katılanlar, "Sahilin betonlaştırılmasını istemiyoruz. Yeşilimizi, parkımızı vermeyiz" yazılı dövizler taşıdı...



Ataköy l. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Ataköy sahilinde yapılan inşaatlara ve betonlaşmaya dikkat çekmek için dün protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe katılan Ataköy sakinleri, saat 12.00'de Geyikli Parkı'nda bir araya geldi. Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Prof Dr. 

Ayfer Kaynar protesto gösterisinin amacını şöyle anlattı: "İstanbul'un en eski, modern yerleşim yerlerinden birisi olan Ataköy'den İstanbul'a sesleniyoruz. Bu kıyılar elimizden almıyor. Anayasa'ya göre kıyılar halkındır. Sahilin betonlaştırılmaması için hukuka başvurduk ve davamız kabul edildi. 

Bilirkişiler buranın kıyı olduğunu kabul etti. Bu koşullar altında denizin içine yapılan inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda denizin içinde dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş biçimde yaklaşık 800 bin metrekarelik alanda inşaat başlamıştır. Bu gerçeğin çok geç olmadan farkına varılmasını istiyoruz." 


DÜDÜKLÜ PROTESTO 


Konuşmalarının ardından eylemciler inşaat alanlarının bulunduğu yere doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde "Kıyılar halkındır", "Yeşilimi denizimi güneşimi karartma" yazılı döviz taşıyan eylemciler, düdük çalarak eylem yaptı. Eylem başlangıç yeri olan Geyikli Parkı'nda sona erdi. 



Habertürk 


Geri Dön