Yeni Şirketler

Ataköy'e en yüksek teklif Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme'den!

Ataköy arazisine en yüksek telifi Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı verdi

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlediği ihalenin ikinci ve son oturumunda, en yüksek teklifi 447,15 milyon lira ile Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı verdi.

Firma, ilk ihalede 666 milyon 636 bin lira olan hasılat toplamını, nihai aşamada 1 milyar 251 milyon liraya, TOKİ’ye önerilen payı ise 233 milyon 322,6 bin liradan 447 milyon 150 bin liraya çıkardı.

Arsanın hasılat paylaşımı yöntemi ile satışı için 12 Temmuz’da yapılan ihalenin ilk oturumunda 4 firma teklif verilirken, bugün yapılan ikinci oturumda, firmalardan öncelikle sözlü teklifleri istendi.

İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Soylu başkanlığında bugün yapılan ihalenin ikinci oturumunun sözlü turunda, ilk oturumunda teklif veren firmalar arasında yer alan Metal Yapı Konut Tic. Ltd. Şti. & Uzman Tic. İnş. A.Ş. & Otomobil  Dünyası İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş. & Zincir Yapı ve Proje Gel. San. Tic. Ltd.  Şti. İş Ortaklığı, teşekkür mektubu vererek ihaleden çekildi.

Pazartesi günü yapılan ilk oturumda TOKİ’ye en yüksek teklifi veren  Sinpaş Yapı Endüstrisi, 343,2 milyon liralık gelir payı önerisini 347 milyon  liraya, arsada uygulayacağı projeden elde edilecek toplam hasılatı da 858 milyon  liradan 1 milyar 2,5 milyon liraya yükseltti.

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Nurol İnş ve Tic. AŞ İş ortaklığı ise arsa üzerinde uygulanacak toplam hasılatı 1 milyar 90 milyon 219 bin liradan 1,2 milyar liraya, önerilen arsa payını da 327 milyon 65,8 bin liradan 346 milyon liraya çıkardı

İlk ihalede toplam 666 milyon 636 bin lira proje satış geliri üzerinden TOKİ’ye 233 milyon 322,6 bin lira öneren Özyazıcı İnş. Elkt. Mak. Müş. ve Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti-Karadeniz Örme ve San. Dış Tic. AŞ iş ortaklığı, bugün yapılan sözlü oturumda, hasılat toplamını 1,1 milyar liraya, TOKİ’ye verilecek arsa payını ise 345 milyon liraya yükseltti.

YAZILI TURDA, 447 MİLYON LİRALIK TEKLİF
Sözlü tekliflerin alınmasından sonra, firmalardan, yazılı olarak nihai teklifleri istendi.

Yazılı turda en yüksek teklifi, Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme San. İş Ortaklığı verdi. Firma, toplam hasılatı 1 milyar 251 milyon liraya, TOKİ’ye verilecek payı ise 345 milyon liradan 447 milyon 150 bin liraya yükseltti.

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Nurol İnş ve Tic. AŞ İş ortaklığı ise hasılat toplamını 1 milyar 250 milyon liraya, TOKİ’ye önerilen payı 410 milyon liraya çıkarttı.

Pazartesi günü yapılan oturumda TOKİ’ye en yüksek teklifi öneren veren Sinpaş Yapı Endüstrisi ise hasılat toplamını 1 milyar 2,5 milyon lira tutarken, TOKİ’ye verilecek payı 401 milyon liraya yükseltti. TOKİ, teklifleri değerlendirdikten sonra karar verecek. TOKİ, özellikle Ataköy halkının satışına karşı çıktığı arsayı daha önce birkaç kez satışa sunmuş, uygun teklif gelmediği için ihaleleri iptal etmişti. Arsa, ilk kez hasılat paylaşımı yöntemi ile satışa çıkarıldı.

Satış yapılmadan önce, İstanbul halkının Ataköy sahil şeridinden yararlanmasını sağlamak amacıyla, arsanın iki yanından sahile kadar iki yol bandı ayrıldı, ayrıca sahil kıyısından da yaklaşık 30 dönüm bölge halka açık alan olarak bırakıldı. Buna ilişkin arazi terkleri yapılarak, kullanıma ilişkin şerhler konuldu. Bu şartlar ihale şartnamesinde de yer aldı.

Şartnameye göre halka açık olacak olan kıyı sahil bandına ulaşım için imar plan paftasında belirtilen, 564/161 no;lu parsel üzerinde irtifak hakkı tesis edilerek, 12 metrelik 2 bin 307,76 metrekare alan ile 564/162 no;lu parsel üzerinde yine kıyı sahil bandına ulaşım için ayrılan yaklaşık 4 bin 100 metrekarelik alan, halka açık park ve geçiş alanı olarak tesis edilecek şekilde  gerekli tüm imalatların ve düzenlemelerin yapılması şartı aranacak.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler...

Ataköy arazisinde kartlar yeniden dağıtıldı!

Ataköy arazinin satışında kartlar yeniden karıldı. İlk oturumda en yüksek teklifi veren Sinpaş Yapı, ikinci turda geride kaldı. Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı yaptığı 447.15 milyon TL’lik sürpriz atakla ipi göğüsleyen taraf oldu. TOKİ, özellikle Ataköy halkının satışına karşı çıktığı arsayı daha önce birkaç kez satışa sunmuş, uygun teklif gelmediği için ihaleleri iptal etmişti. Arsa, ilk kez hasılat paylaşımı yöntemi ile satışa çıkarıldı.
Kıran kırana rekabet
 
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlediği ihalenin ilk oturumuna teklif veren 4 firma, ikinci oturumda üç firma ile ‘yola devam’ dedi.
Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlenen ihalenin ikinci ve son oturumunda, en yüksek teklifi 447.15 milyon TL ile Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı verdi. Firma, ilk ihalede 666 milyon 636 bin TL olan hasılat toplamını, nihai aşamada 1 milyar 251 milyon TL’ye, TOKİ’ye önerilen payı ise 233 milyon 322.6 bin TL’den 447 milyon 150 bin TL’ye çıkardı.
 
İlk oturumda sadece teklif alındı
Arsanın hasılat paylaşımı yöntemi ile satışı için 12 Temmuz’da yapılan ihalenin ilk oturumunda 4 firma teklif verilirken, dün yapılan ikinci oturumda, firmalardan öncelikle sözlü teklifleri istendi. İhalenin ikinci oturumunun sözlü turunda, ilk oturumunda teklif veren firmalar arasında yer alan Metal Yapı-Uzman İnşaat-Zincir Yapı iş ortaklığı, ikinci oturumdan çekildi. İlk oturumda TOKİ’ye en yüksek teklifi veren Sinpaş Yapı Endüstrisi, 343.2 milyon TL’lik gelir payı önerisini 347 milyon TL’ye, arsada uygulayacağı projeden elde edilecek toplam hasılatı da 858 milyon TL’den 1 milyar 2.5 milyon TL’ye yükseltti.
 
Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Nurol İnşaat iş ortaklığı ise arsa üzerinde uygulanacak toplam hasılatı 1 milyar 90 milyon 219 bin TL’den 1.2 milyar TL’ye, önerilen arsa payını da 327 milyon 65.8 bin TL’den 346 milyon TL’ye çıkardı.
İlk ihalede toplam 666 milyon 636 bin TL proje satış geliri üzerinden TOKİ’ye 233 milyon 322.6 bin TL öneren Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme iş ortaklığı ise sözlü oturumda hasılat toplamını 1.1 milyar TL’ye, TOKİ’ye verilecek arsa payını da ise 345 milyon TL’ye yükseltti.
 
Asıl ara yazılı turda açıldı
Sözlü tekliflerin alınmasından sonra,  yazılı aşamaya geçildi. Firmalardan gelen en yüksek teklifi Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme iş ortaklığı verdi. Firma, toplam hasılatı 1 milyar 251 milyon TL’ye, TOKİ’ye verilecek payı ise 345 milyon TL’den 447 milyon 150 bin TL’ye yükseltti.
 
Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Nurol İnşaat İş ortaklığı ise hasılat toplamını 1 milyar 250 milyon TL’ya, TOKİ’ye önerilen payı 410 milyon TL’ye çıkarttı.
Pazartesi günü yapılan oturumda TOKİ’ye en yüksek teklifi öneren veren Sinpaş Yapı ise hasılat toplamını 1 milyar 2,5 milyon TL tutarken, TOKİ’ye verilecek payı 401 milyon TL’ye yükseltti.
TOKİ, teklifleri değerlendirdikten sonra karar verecek.
Emlakkulisi

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Ataköy'de fiyat 447 milyon TL'ye çıktı

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlediği ihalenin ikinci ve son oturumunda, en yüksek teklifi 447.15 milyon lira ile Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı verdi. Firma, ilk ihalede 666 milyon 636 bin lira olan hasılat toplamını, nihai aşamada 1 milyar 251 milyon liraya, TOKİ'ye önerilen payı ise 233 milyon 322.6 bin liradan 447 milyon 150 bin liraya çıkardı. Pazartesi günü yapılan ilk oturumda TOKİ'ye en yüksek teklifi 343.2 milyon liralık gelir payı ve 858 milyonluk hasılat önerisiyle Sinpaş Yapı Endüstrisi vermişti.
Bülent Yoldaş/Sabah

Özyazıcı, Ataköy sahilinde 447 milyon lirayla öne geçti     
 
İstanbul Ataköy sahilinde yer alan ve vatandaşların protesto gösterileri yaparak satışına engel olmak istediği yaklaşık 90 dönümlük arazi için yapılan ihalenin dünkü ikinci ve son oturumunda, TOKİ’ye en yüksek gelir payını, Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı verdi.

Maltepe’de, KİPTAŞ arazisinde Nish Adalar projesini geliştiren Özyazıcı İnşaat ve ortağı, ihalenin ilk oturumunda 666 milyon 636 bin lira olan hasılat toplamını nihai aşamada 1 milyar 251 milyon liraya, TOKİ’ye önerdiği payı ise 233 milyon 322.6 bin liradan 447 milyon 150 bin liraya çıkardı.

475 milyona yaklaştı

Böylece, yine TOKİ’nin ihale ettiği Mecidiyeköy-Ali Sami Yen Stadı arazisindekine, yani 475 milyon liralık gelir payına yakın bir teklif geldi. TOKİ, Ataköy sahilindeki araziyi, hasılat paylaşımı yöntemiyle satışa çıkarmıştı. 12 Temmuz’da yapılan yapılan ihalenin ilk oturumunda 4 firma teklif vermişti, dünkü ikinci oturuma katılan firmalardan da öncelikle sözlü teklifler istendi. Pazartesi günkü ilk oturumda TOKİ’ye en yüksek teklifi veren Sinpaş Yapı Endüstrisi, 343.2 milyon liralık gelir payı önerisini 347 milyon liraya, toplam hasılat tekifini 1 milyar 2.5 milyon liraya çıkardı. İhaleye giren diğer firma Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ise toplam hasılatı 1 milyar 90 milyon liradan 1.2 milyar liraya, önerilen arsa payını 327 milyon 65.8 bin liradan 346 milyon liraya çıkardı. Sözlü turda hasılat toplamını 1.1 milyar liraya, TOKİ payını 345 milyon liraya yükselten Özyazıcı-Karadeniz Örme, yazılı turda ise 1 milyar 251 milyon TL ile en iyi teklifi verdi. Ortaklık, TOKİ payını ise 447 milyon liraya çıkardı.

Bayraktar: 30 dönüm halka ayrılacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ’nin tartışılan ihalesiyle ilgili, bir süre önce, “Sahilde halkın kullanımı için 30 dönüm alan bırakacağız. Devletin bu arazide 400-500 milyon lirası var. 40 yıldır zaten halka açık değildi. Kamu yararına olmayan işler için kullanılmıştı” demişti. Halkın Ataköy sahil şeridinden yararlanmasını sağlamak amacıyla, arsanın iki yanından sahile kadar iki yol bandı ayrıldı, sahil kıyısından 30 dönüm, bölge halka açık alan olarak bırakıldı.
Hürriyet