02 / 05 / 2024

Atasay Kuyumculuk 35'i Türkiye'de 50 mağaza açacak!

Atasay Kuyumculuk 35'i Türkiye'de 50 mağaza açacak!

Atasay Kuyumculuk, yatırım atağına kalkıyor. Atasay Yönetim Kurulu Üyesi Kamer, bu yıl 35"i Türkiye"de olmak üzere 50 mağaza açarak, üniversiteliye de altın satacaklarını söyledi



Türkiye, altın ve mücevher sektörünün en büyük isimlerinden biri olan Atasay, 2011 yılı içerisinde yeni mağazalar açacak. Önümüzdeki yıl içerisinde, 50 milyon dolar yatırım yaparak, yurt içinde 35, yurt dışında 15 mağaza açacaklarını söyleyen Atasay Yönetim Kurulu Üyesi Atasay Kamer œ2011 yılı içerisinde Türkiye"nin tüm şehir alışveriş merkezlerinde yerimizi almak istiyoruz. Bugün itibari ile toplamda 133 mağazamız var, bunlara önümüz yıl içerisinde 50 yeni mağaza daha eklenecek. Perakendeciliğe ağırlık vereceğiz şeklinde konuştu.

İçERİYE YÖNELECEĞİZ

Kamer, mağazalaşma dışında Asgold Point markası altında, alışveriş merkezleri ve üniversitelerde stantlar kurarak, üniversiteli gençlere ve geliri düşük tüketicilere de hitap edeceklerinin belirterek œAVM ve üniversitelere Kioks adı verilen stantlar kuracağız. Burada amaç üniversitelilere ve düşük gelirli vatandaşlarımıza ürün satabilmek. Gümüş değerinde altın ve mücevher takılarımız olacak, gram ve karat düşürerek yeni ürünler tasarladık. Bu stantlardaki ürünlerimizin fiyatları 100 lira ile 500 lira arasında değişecek. Her kesime hitap edeceğiz diye konuştu. Kamer, yurt dışındaki mağazalaşma planlarının daha çok Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerinin üzerinde yapılacağının bilgisini vererek, reklam kampanyalarına da 8 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıklarını belirtti. Geçen yıl üretimin yüzde 80"ini ihraç eden bir firma olduklarını belirten Kamer 2011 yılı itibari ile üretimimizin yüzde 70"ini iç piyasaya sunacağız, ihracatı yüzde 30 rakamlarına çekeceğiz. İhracatımızın yüzde 20"lik kısmını da Ortadoğu ülkelerine yapacağız. Avrupa ile ticari işlerimizi azalttık şeklinde konuştu.

Altında istikrarlı yükseliş sürecek

Atasay Kamer, altının hala en güvenli yatırım aracı olduğunu belirterek œAltın fiyatları yılsonuna kadar istikrarlı ve hızlı bir yükseliş gösterecektir diye konuştu. Altının kısa vadeli yatırım aracı olmadığını belirten Kamer œDaha ziyade uzun vadeli   düşünülmeli dedi.
Star/KAAN ZENGİNLİ


Geri Dön