28 / 10 / 2024

Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki imar sürecinde çözüme yaklaşıldı! İmar planları askıya çıkarıldı!

Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki imar sürecinde çözüme yaklaşıldı! İmar planları askıya çıkarıldı!

Ataşehir Belediyesi, "Yeşil Ataşehir" hedefi doğrultusunda, toplamda 12 mahallede imar çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken,  Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki imar sürecinde çözüme yaklaşıldı ve  1/5000 ölçekli imar planları askıya çıkarıldı.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ataşehir Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı işbirliği sayesinde Ataşehir’de imar sorunları tek tek çözüme kavuşturulmaya başlandı. Ataşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre bu kapsamda İstanbul Ataşehir’in kronikleşmiş imar sorunlarının kritik bir mahallesi olan Ferhatpaşa’da 1/5000’lik imar planları askıya çıktı.

DAHA YAŞANABİLİR BİR ATAŞEHİR HEDEFİ İLE ÇALIŞIYORUZ

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Ferhatpaşa Mahallesi’nin imar planlarının askıya çıkarılmasıyla ilgili olarak şunları dile getirdi:  “Sevgili Ferhatpaşalı komşularım; mahallemizin 1/5000’lik imar planları askıya çıkarıldı. Detaylı bilgi ve sorularınız için, Salı ve Perşembe günleri Ferhatpaşa Bilim ve Çocuk Merkezi'nde planlamacı arkadaşlarımız sizleri bekliyor olacak. Mahallemize hayırlı olsun. Ataşehirimizi daha sürdürülebilir, yaşanabilir bir ilçe yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki imar sürecinde çözüme yaklaşıldı! İmar planları askıya çıkarıldı!

ATAŞEHİR FERHATPAŞA'NIN SORUNLARINA YÖNELİK İMAR PLANI

Yaptığı açıklamada söz konusu bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önemli katkı sağladığını ve Ferhatpaşa’nın havza bölgesinde olmasından dolayı planların özenle hazırlandığını dile getiren Başkan Adıgüzel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biliyorsunuz, Ferhatpaşamız havza bölgesinde bu planlar söz konusu bu bölgenin hassasiyetine, uygun bir biçimde özenle hazırlandı. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlere ve en başta da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Ataşehir halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi’nin ortaklaşa çalışması sonucu hazırlanmış olan  1/5000 ölçekli Ferhatpaşa Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı  17 Ocak 2024 tarihinde onaylanmıştı. Şimdi de, söz konusu bu planlar İBB Planlama Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı.

Bu aşamadan itibaren başlayan itiraz süreciyle yurttaşlar 18 Kasım 2024 tarihine kadar planlara itiraz başvurularını yapabilecek. Ataşehir Belediyesi’nin, yurttaşların bu süreçte merak ettikleri tüm sorulara yanıt bulabilmeleri için kurduğu uzman ekiplerden oluşan imar bilgilendirme ofisi de, Salı ve Perşembe günleri Ferhatpaşa Bilim ve Çocuk Merkezi'nde hizmet verecek.

 

Artık konut fiyatlarında artış başlayacak!

Kapalıçarşı altın piyasası son dakika! Harem altın fiyatları ne kadar oldu? 24 Ekim 2024 canlı altın fiyatları...

Müteahhitler konut kredisi faizlerinin düşmesini bekliyor!


Geri Dön