24 / 07 / 2024

Ataşehir Küçükbakkalköy katlı otoparkın imar planı kabul edildi mi?

Ataşehir Küçükbakkalköy katlı otoparkın imar planı kabul edildi mi?

İstanbul’un dört bir tarafına tabela asıp her yeri otoparka çeviren ve araç sahiplerinden para alarak bezdiren İSPARK, okulların arsalarına göz dikti. İBB Meclisi kararıyla okulların altlarına zemin altı otopark yapılacak.




İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Küçükbakkalköy’de üzerinde Ataşehir Kız İmam Hatip Lisesi bulunan 22 bin metrekarelik arsayı “Zemin Altı Katlı Otopark Alanı” yapılmasına ilişkin teklifi oy birliği ile kabul etti. 16 Aralık 2015 tarihli oturumda alınan kararla “ortaöğretim tesisleri” imarlı alanda yer alan okulun zeminine otopark inşa edilecek. Otaparkı da İSPARK işletecek. 


Karar, İBB Meclisi’nin 16 Nisan 2015 tarihli oturumunda alınan bir başka kararına dayanıyor. Mecliste alınan kararla okullara altına zemin altı otopark yapılmasıyla ilgili İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü ile İBB arasında protokol imzalanması konusunda İBB Başkanı Kadir Topbaş’a yetki verildi. Karara CHP’li meclis üyeleri muhalefet etti. CHP li üyelerinin 16 Nisan’da hayır oyu verip 16 Aralık’ta evet oyu vermesi ise şaşkınlık yarattı. Kararı değerlendiren İBB eski Meclis ve İmar Komisyonu üyesi Mimar Osman Güdü “bir parselde farklı fonksiyonlar olmaz, bir parsel ya eğitim alanıdır ya da ticari alandır. Söz konusu parsele hem eğitim hem de ticari imar alanı statüsü verilmiştir. Bu da imar planlarına aykırıdır. Farklı imar alanları yerine getirilmesi gereken farklı koşulları içerir. Burada meclis üyeleri yanlış karar vermişlerdir. CHP’li üyeler ise 16 Nisan’da doğru karar vermişken 16 Aralık’ta yanlış karar vermişlerdir” dedi.


Eğitim İş İstanbul 2 no’lu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ, Aydınlık’a yaptığı açıklamada “Bu konuda bakanlığın kesin talimatı var, okula ait arazilerde otopark yapılamaz. Ama AKP’li belediye camilerin altını bile ticarethaneye çevirdi, şimdi sıra okullara geldi. Çocuklarımızı egzoz gazından ve ses kirliliğinden korumak için Eğitim İş olarak hukuki girişimlerde bulunacağız” diye konuştu. 


Ataşehir Küçükbakkalköy katlı otopark için imar planı askıda!


Aydınlık Gazetesi/ Derya Derviş 


Geri Dön