03 / 05 / 2024

Ataşehir Türk–İş Blokları ne olacak?

Ataşehir Türk–İş Blokları ne olacak?

Ataşehir Türk-İş Blokları’nın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Peki Ataşehir Belediyesi ne diyor? Türk-İş Blokları da İmar İskan Blokları’nın peşi sıra yıkılıp yeniden yapılacak mı? İşte cevaplar…




Ataşehir Türk–İş Blokları ne olacak?



Türk-İş Blokları, İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ataşehir İlçesi sınırları içinde yer alıyor. Ataşehir’de İmar İskan Blokları’nın kentsel dönüşüm kapsamında Ataşehir Belediyesi ve Emlak Konut GYO eliyle yıkılarak yerinde dönüşüm ile yeniden yapımı gündeme gelmesiyle gözler Türk-İş Blokları’na çevrildi. 



Türk-İş Blokları’nın künyesi!


Türk-İş Blokları toplam 2 bin 170 daireden oluşuyor. Türk-İş Blokları 1. Kısım’da 25 blokta 1412 ve 2. Kısım’da 11 blokta 758 daire bulunuyor. 


Türk-İş Blokları’nın temeli Şubat 1981’de atıldı. 1. Kısım 1989’da, 2. Kısım da 1991’de teslim edildi.


Türk-İş Blokları 1. Kısım, 99 bin 221 metrekare arsa alanına ve 2. Kısım, 45 bin metrekare arsa alanına sahip… Site, hazır beton tünel kalıp sistemiyle; dönemin deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldı.



Türk-İş Blokları da yıkılıp, yerine yenisi yapılacak mı?


Kentsel dönüşüm Yeni Çamlıca ve Şerifali Mahallesi’nde düğmeye basılmasıyla beraber Türk-İş Blokları hak sahiplerinin, kiracılarının aklında bir tek soru var; “Türk-İş Blokları da yıkılacak mı?”..


Bu soruya cevabı Ataşehir Belediyesi Teknik Danışmanı Mehmet Ali Düzova veriyor: “Türk-İş Blokları, İmar İskan Blokları gibi olmayacak…”


İşte Düzova’nın Türk-İş Blokları açıklaması:


“Türk-İş Bloklarının imar problemi var. İmar düzenlemesi yapılmadan yeni bir proje yapılamaz. İmar düzenlemesinin ardından hak sahipleri, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde olduğu gibi müteahhitle anlaşıp Türk-İş Blokları'nı yıktırıp yenisini yaptırabilirler. Türk-İş Blokları ile ilgili kamunun, Ataşehir Belediyesi'nin çalışması yok.”


Ataşehir İmar İskan Blokları’nın akıbeti ne olacak? Tıklayın ve öğrenin!


Ataşehir İmar İskan Blokları’nın proje görselleri için tıklayın!


Geri Dön