Genel

Ataşehir'de 260 milyon euroya "Alpella Şehri" kuruluyor

Ülker, Fenerbahçe'nin Ataşehir'deki arazisine 260 milyon euro yatırımla bir kompleks kuruyor

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ülker, sonbaharda 260 milyon euro'ya mal olacak bir spor kompleksinin temelini atıyor. Ülker'i bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, Fenerbahçe'nin Ataşehir'de bulunan 57 bin 800 metrekarelik arazisine Alpella Gençlik Şehri kuruyor.
Alpella Şehri'nin içine yapılacak ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın kullanacağı çok amaçlı spor salonu 12 bin 500 seyirci kapasiteli olacak. Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi başka kulüplerin kullanımına da açık olacak.
Alpella Şehri'nde ayrıca, bir iş merkezi, 5 yıldızlı otel ve bir alışveriş merkezi kurulacak. Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker, Milliyet'in, `Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker diğer sponsorluklardan farklı olarak, Ülker adını da Fenerbahçe takımına vermişti. Yeni sponsorluğun içeriği nedir?' sorusunu şöyle yanıtladı:

Aktif yaşamı tasarlayacak
"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basketbolu desteklemek, büyütmek istiyor. Yıldız Holding'in de bu yönde bir misyonu var. Vizyonlar örtüşünce kulüpten gelen öneri  projeye dönüştü."
Yıldız Holding'in bu yolla forma ve tribüne reklam vermek gibi klasik sponsorluk yollarını yeni bir aşamaya taşıyarak bir markası üzerinden gençler için aktif yaşam biçimi tasarlayacağını vurgulayan Tucker şöyle devam etti:
"Bu tesis voleybol, hentbol gibi sporların da yapılacağı bir yaşam merkezi olacak. Tüm kulüplerin projelerini dinliyor ve paralel düşüncede olduğumuz projeleri hayata geçiriyor, onları destekliyoruz. Bu projenin de sadece Fenerbahçe için değil Türk basketboluna büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz."

Sağlam İnşaat yapacak
Zuhal Şeker Tucker, yatırımın maliyeti hakkında bilgi vermiyor, ancak gruba yakın kaynaklar Ülker'in 260 milyon euro civarında bir yatırıma hazırlandığını kaydediyor.
Kadıköy Belediyesi, Ataşehir'deki arazi için açtığı ihalede arsanın üst kullanım hakkını 30 yıllığına Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yap - işlet - devret modeliyle tahsis etmişti. Alpella Gençlik Şehri'nin içinde yer alacak olan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi için, Sağlam İnşaat, Fenerbahçe Spor Kulübü ile kâr paylaşımı modeliyle çalışacak.

Adeta bir şehir!
-  12 bin 500 kişilik kapalı salon
-  5 yıldızlı tematik bir otel
-  Sinema salonu
-  6 katlı bir alışveriş merkezi
-  Açık sokak tarzı alışveriş merkezinde kafeler, dükkânlar, restoranlar  
-  Olimpik havuz
-  İş merkezi
Milliyet