Yeni Şirketler

Ataşehir'de boş arazi kalmayınca, primi komşu bölgeler kaptı!

Ataşehir'in finans merkezi olacağı tartışmalarıyla prim yapacak her gayrimenkul satıldı. Bu nedenle de Ataşehir'e komşu bölgeler Kayışdağı, Ferhatpaşa ve Şerifali prim yaptı. Şerifali'de arsaların metrekaresi bin 500 dolara kadar çıktı.

ATAŞEHİR finans merkezi oluyor, 20 bin bankacı gelecek, yeni projeler yolda derken bölgede arsa bitti. Cebine parasını koyup da arsa almak için Ataşehir'e giden artık eli boş dönüyor. Bu nedenle Ataşehir'in etrafındaki bölgeler prim yapmaya başladı. Ataşehir'in etrafındaki Küçükbakkalköy, Şerifali, Ferhatpaşa ve Küçük Çamlıca, Çakmak gibi bölgeler yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Ataşehir'de TEM otoyoluna komşu olan Şerifali bölgesine ilk olarak Acarlar Sitesi yapıldı. Devamında ise Türk-İş Blokları kooperatifi evleri geldi. Dudullu ile Kozyatağı arasında kalan bölgenin şu anda TEM'e bağlantısı bulunan yol ise 1980'li yıllarda dereydi. 1980'li yıllarda tarla muamelesi gören Şerifali, Kayışdağı gibi bölgeler bugün artık Yeditepe Üniversitesi'nin kampüsünün bulunduğu önemli yerleşim birimlerinden biri haline geldi.

MÜTEAHHİTLER GÖZÜNÜ DİKTİ

FENERBAHÇE'NİN antrenman tesislerinin de bulunduğu Kayışdağı bölgesi çoğunlukla gecekondulardan oluşuyor. İki yıl önce gecekondulara tapuları da verildiği için müteahhitler imarlı bu bölgelere de gelmeye başladı. Bütün bu gelişmeler de arsa fiyatlarını zıplattı. Şu anda Şerifali bölgesinde arsa metrekare fiyatları bin 500 dolara kadar yükseldi. Emlakçılar 5 yıl önce 100-300 dolar olan arsa metrekareleri şimdi bin 500, yerine göre 2 bin dolara kadar yükseldiğini belirtiyorlar. Bölgedeki emlakçılar, Şerifali ve Kayışdağı, Ferhatpaşa gibi bölgelerde geçen yıl 80-100 bin YTL arasında değişen eski evlerin fiyatlarının bu yıl 150-180 bin YTL'ye çıktığını belirttiler.

 

Dürümcüler de Yılmaz'ı bekliyor

 

l MERKEZ Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz her ne kadar taşınmayı istemese de kamu bankalarının taşınacağı haberleri semt içinde ve çevresindeki esnafa umut kapısı oldu. Gelir düzeyi yüksek insanların yaşadığı Ataşehir'de dürümcüden pizzacıya, pastacıdan kargoya, çiçekçiden taksiciye, emlakçıdan kuaföre, kuru temizlemeciden kreş ve ana okullarına kadar pek çok işyeri sahibi, umutlu olduğunu ifade ediyorlar. Ataşehir'in bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Necaattin İlme, mahallelerinde 9 bin konut ve 20 bin nüfus bulunduğunu ifade ederek, gelir düzeyinin yüksek olduğu Atatürk Mahallesi'nde, Ataşehir'in finans merkezi olması ile mahalledeki boş evlerin dolacağını ve ev bulmanın zorlaşacağını söyledi.

 

Merkez Bankası'ndan

bir yönetici ev sordu

 

l ATAŞEHİR Century 21 Beta Gayrimenkul'de broker olan Berk Algan da ‘En büyük etkiyi satışlarda gösterdi. Uzun zamandır görmediğimiz bir artış oldu. Satın almak için bize gelen kişi sayısı haftada 50 iken, 100'e çıktı. Ataşehir'in finans merkezi ilan edilmesi, burada oturmak için karar veremeyenleri harekete geçirdi' şeklinde konuştu. Ataşehir'de satılık ev fiyatlarının 200 bin-750 bin YTL, kiraların ise bin-3 bin YTL arasında bulunduğunu ve satılık gayrimenkul fiyatlarında taşınma kararı rüzgarı ile birlikte yüzde 10-15 civarında artış olduğunu kaydeden Algan ‘Gayrimenkul satın almak için Merkez Bankası yöneticilerinden biri arayıp sordu. Anadolu'dan gelenlere İstanbul'daki kira fiyatları yüksek gelince burada ev alıyorlar. Burada da böyle olur' dedi.

 

Ataşehir sakinlerini trafik endişesi sardı

 

SEMT sakinleri gibi bazı işyeri sahibi ve taksiciler de, Ataşehir ve çevresinde trafiğin artacağı endişesini taşıyor. Ataşehir'de görev yapan taksiciler, iş hacmiyle birlikte trafiğin de artacağına dikkati çekerek, trafiği rahatlatmak için yolları yapmak gerektiğini söylediler. Yaklaşık 200 taksicinin bulunduğu Ataşehir'de, artacak talebi karşılamak üzere yeni taksicilerin devreye gireceği belirtildi. 

İBRAHİM ACAR