27 / 04 / 2024

Ataşehir'de bu yıl 4 yeni park alanı daha yapılacak!

Ataşehir'de bu yıl 4 yeni park alanı daha yapılacak!

Ataşehir ilçesi yeni tesislerle ve parklarla yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Atatürk Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı ile hizmet binası inşaatının devam ettiği bölgeye bu yıl 4 yeni park alanı daha yapılacak



Ataşehir'de belediyenin başlattığı projeler, ilçeyi yeni bir çehreye kavuşturuyor. Barbaros Mahallesi'nde 7 bin 800 metrekare alan üzerine inşaatına başlanan Belediye Hizmet Binası, yeni yapılacak kaymakamlık ve emniyet binaları ile komşu olacak.

YILIN İLK PROJELERİ

Küçükbakkalköy Mahallesi'nde de 10 bin metrekare alan üzerine Atatürk Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı belediyenin projelerinden. 2011'in yeni çalışmaları arasında Mevlana Mahallesi'ne iki, Batı Ataşehir ve İçerenköy'e birer park, Küçükbakkalköy ve Kayışdağı mahallerine birer çocuk oyun alanı yapılması yer alıyor. Yeni parklar yapılırken bir taraftan da yıpranmış park ve alanların yenileme işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sonunda Aşık Veysel Parkı ile Kastelli Parkı'nda yenileme, K܎PTAşž Konutları ile Mustafa Kemal Cem Evi'nin etrafında da düzenlemeler yapılacak. Geçtiğimiz yıl 17 yeni parkın yapıldığı ilçede toplam 187 park yer alıyor.

80 çEşžİTTEN FAZLA BİTKİ

Parklarda spor alanları, banklar, süs havuzu, gölet, heykel, çocuk oyun alanları, açık hava tiyatrosu, çardak, muhtarlık binası, dinlenme alanları, futbol sahası, basketbol sahası, bisiklet yolu, yer satrancı, sosyal tesisler ve 80 çeşitten fazla bitki yer alıyor. Yeni parkların Ataşehirliler için gezi, dinlenme ve spor alanları haline geldiğini belirten Başkan Battal Ilgezdi, ilçedeki toplam park alanlarının 400 bin metrekareden, 500 bine çıkarıldığını belirtti.
Habertürk


Geri Dön