Genel

Ataşehir'deki asansörlerin yıllık kontrollerini Royalcert yapacak!

Ataşehir'de bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması amacı ile A tipi muayene kuruluşu olan ‘’ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.’’ ve Ataşehir Belediyesi arasında görevlendirme sözleşmesi yapıldı.


18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’’ ile 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ hükümlerine göre;

**Bina Yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur.

Yine aynı yönetmelikte, Belediyeler sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez ‘’A tipi muayene kuruluşu’’ tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır.

Bu kapsamda ilçemiz sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması amacı ile A tipi muayene kuruluşu olan ‘’ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.’’ ve Ataşehir Belediyesi arasında görevlendirme sözleşmesi yapıldı.

Muayene kuruluşu, mal ve can güvenliği açısından kullanıma uygun olup olmadığına dair gerekli kontrolleri yaparak asansörün durumunu rapor etmekle yükümlü. Asansörlerin yıllık zorunlu kontrollerini yaptırmak için yöneticilerin sözleşme yapılan muayene kuruluşu ile irtibata geçmeleri yeterli.



Ataşehir