20 / 08 / 2024

Ataşehir’in iki mahallesinin daha imar sorunu çözülüyor!

Ataşehir’in iki mahallesinin daha imar sorunu çözülüyor!

Senelerden beri süren İstanbul Ataşehir’deki Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar sorunu çözüme kavuşuyor. Paylaşılan detaylara göre onaylanmış olan revizyon planı, yapılacak itirazlar için askıya çıkarıldı.  



Senelerden beri süren Ataşehir’deki Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Ataşehir Belediyesi tarafından aktarılan detaylara göre onaylanmış olan  revizyon planı, yapılacak itirazlar için askıya çıkarıldı.  

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerine ait 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı, 16 Eylül 2024’e kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda askıda duracak.

Çalışmalarına hız kesmeden devam edenİstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 19.02.2024 tarih ve 248 sayılı kararı ile uygun bulunarak, 21 Şubat 2024 tarihinde onaylanan plan; süreç kapsamında yapılacak itirazlar için, 16 Ağustos – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında bir ay süreyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde askıda kalacak.

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulmak üzere son aşamada bulunuyor.

Ataşehir’in iki mahallesinin daha imar sorunu çözülüyor!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “İki mahallede daha imar sorununun çözümünde sona yaklaşıldı. İlçemizin senelerdir çözülemeyen imar sorununun bir an önce çözülmesi için İBB ve Ataşehir Belediyesi elinden geleni yapıyor. Komşularımıza hayırlı olsun” dedi.

İÇERENKÖY HALİ'NİN DE TAŞINACAĞI AÇIKLANMIŞTI

1970 senesinden beri mega kent İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veren İçerenköy Meyve ve Sebze Hali için de beklenen müjde gelmişti.  Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bölge halkının da tepkilerinden sonra geçtiğimiz yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili olarak düğmeye basmış ve hazırlanan proje ile söz konusu halin Tuzla’ya taşınması planlanmıştı.

Ataşehir Belediyesi'nin aktardığı habere göre söz konusu proje kapsamında İçerenköy’de 54 senedir faaliyet gösteren meyve ve sebze halinin yeni yeri yine İstanbul Anadolu Yakası Tuzla Aydınlı’daki 450 bin metrekarelik araziye kurulacak mega kompleks oldu.

 

Emlak ilanlarında yeni dönem başlıyor! Doğrulanmış İlan Düzenlemesi nedir?

Üniversitelilerin kira çıkmazı: Öğrenci kentlerinde kiralar hala cep yakıyor!

İki şehirde satılık iki arsa!


Geri Dön