21 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı ihtiyaca cevap veremiyor mu

Atatürk Havalimanı ihtiyaca cevap veremiyor mu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı’nın ihtiyaca cevap vermekte zorlandığını belirtti...



İlk ulaşımın Yeşilköy adıyla 1924’de başladığı, 1953’te ilk uluslararası uçuşun yapıldığı Atatürk Havalimanı, plansız yapılaşma nedeniyle şimdilerde genişleme sıkıntısı yaşıyor. Gazetecilerle sohbet eden Birdal, havaalanı çevresindeki vahşi yapılaşmanın yıllar içinde nasıl geliştiğine kendisinin de şaşırdığını söyledi.

800 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Türkiye hava trafiğinin üçte birini çeken Atatürk Havalimanı’na kapasite artırımı ve iyileştirmeler için 800 milyon lira yatırım yaptıklarına dikkat çeken Birdal, yakında askeri apron bölgesinin Atatürk Havalimanı’na katılmasıyla büyük sorun olan uçakların park etme sıkıntısını çözmeye çalışacaklarını anlattı.

Smart Projesi tamam 

Birdal, Türkiye’nin mevcut Hava Trafiği Yönetimi Sistemleri’ni kapsayan ve ülkenin en önemli projelerinden Smart Sistemi’nin son aşamaya geldiğine de işaret etti. Birdal “Sistem bitti. Şu sıralar yazılım programı yükleniyor. KKTC faaliyete geçti. Yakında yeni inşa edilen kuleye geçeceğiz. Şu sıralar ses sistemi için çalışılıyor. Atatürk Havalimanı’ndaki eski kule yıkılıp yerini park alanı yapılacak” diye konuştu.
Star


Geri Dön