27 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nın kapanışına ilişkin hazırlıklar başladı!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışına ilişkin hazırlıklar başladı!

3. Havalimanı’nda çalışmalar son sürat devam ediyor. İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 68'i tamamlandı. Atatürk Havalimanı'nın ise kapanışına ilişkin hazırlıklar başladı.



Yapımı devam eden İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 68'i tamamlandı. Yeni havalimanının yavaş yavaş tamamlanmasıyla birlikte Devlet Hava Meydanları İşletmesi de, Atatürk Havalimanı'nın kapanışına ilişkin hazırlıklarını yapmaya başladı.

 

29 Ekim 2018 tarihinde açılışı yapılacak olan 3. Havalimanı'nın  terminal binasının yanı sıra, pist, otopark ve bağlantı yollarında da çalışmalar sürüyor.


Habertürk Gazetesi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı kira sözleşmesinin döneminden erken sonlandırılması durumunda olası kar kaybının tespiti rapor ve değerlendirme işini ihale edecek.

 

DHMİ, Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile katlı otopark ve genel havacılık terminalinin işletme haklarının kiralama suretiyle verilmesine ilişkin kira sözleşmesinin döneminden erken sonlandırılması durumunda olası kar kaybının tespiti rapor ve değerlendirme işini ihale edecek. İhale tarihi 21 Aralık olarak açıklandı. İhalesi süresi iş başlama tarihinden itibaren 18 ay olarak belirlendi. 

 

TAV tarafından işletilen Atatürk Havalimanı'nın işletme süresi 3 Ocak 2021'de biterken İstanbul Yeni Havalimanı ise 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanıyor.


Geri Dön