27 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...



Türk-İş, Atatürk Orman Çiftliği'nde sendikanın genel merkez binasının yapım ihalesi için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası'ndan belge istediğine dair bilgi geldi. Konuyla ilgili Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı.

TÜRK-İŞ'E BELGE VERİLMEDİ!

Atatürk Orman Çiftliği'ne yönelik imar süreçlerine yönelik hukuki süreçlerin devam ettiğini hatırlatan Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Türk-İş'e belge verilmediğini belirtti. 

SENDİKA BİNASI OLAMAZ!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Atatürk Orman Çiftliği planları içerisinde olduğunu ve imar planı sürecine ilişkin hukuki süreçlerinin olduğu için belge verilmediğini açıkladı.

Habersol'da yer alan habere göre; Candan ''Türk-İş Konfederasyonu Genel Merkez Binası yapımı işi ihalesi için Mimarlar Odası'ndan belge istendi. İhale konusu alan Atatürk'ün şartlı bağışı ve vasiyeti ile halka emanet edilen, Atatürk Orman Çiftliği planları içerisinde olduğu ve imar planı sürecine ilişkin hukuki süreçlerimiz olduğu için belge verilmemiştir. Atatürk Orman Çiftliği alanlarında sendika binası olamaz.İşçiler ve kamuoyuna duyurulur." dedi.

Atatürk Orman Çiftliği ne Türk-İş in genel merkez binası yapılacak iddiası!

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNE AVM YAPILMAK İSTENDİ!

Haziran ayında Atatürk Orman Çiftliği yine buna benzer başka bir olayla daha gündeme gelmişti.  12 Haziran günü Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan dönmüştü. 

Söz konusu konuyla ilgili olarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın imar planı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda Atatürk Orman Çiftliği değerleri de ön planda tutulurken mahkeme iptal nedenlerinde ise "planın parça-bütün ilişkisini bozduğu, alana kalıcı nüfus ve yapı yoğunluğu getirildiği, parsel bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu artıran imar planı değişikliklerinin yapılamayacağı, trafik yoğunluğunun alan ve çevresine etkilerine ilişkin kentsel teknik altyapıya yönelik etkilerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Kentsel Teknik Altyapı Etki Değerlendirmesi Raporu hazırlanmadığı" ifade edildi. 

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Geri Dön