02 / 05 / 2024

Atatürk Oto Sanayi’ye Torunlar ve Dumankaya talip oldu!

Atatürk Oto Sanayi’ye Torunlar ve Dumankaya talip oldu!

376 dönümlük Maslak Atatürk Oto Sanayi arazisi için inşaat devleri yarışa girdi. Daha önce Taş Yapı, Nurol ve Doğuş Grup’un da ilgilendiği araziye şimdi de Torunlar ve Dumankaya talip oldu…




Atatürk Oto Sanayi’ye Torunlar ve Dumankaya talip oldu!


İnşaat yatırımcıları Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin arsası için bin 800 ortağın peşine düştü. İlk atağı Taş Yapı’nın yaptığı arsa ile geçmişte Nurol ve Doğuş Grup’un yanı sıra birçok yabancı firma da ilgilenmişti. Çok ortaklı bir arazi olan Atatürk Sanayi Sitesi’ne şimdi de Torunlar ve Dumankaya talip oldu. İşte iki inşaat devini karşı karşıya getiren o arazinin detayları...


Bin 799 ortak var

Geçtiğimiz yıl Şişli’den ayrılarak Sarıyer’e bağlanan Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 2 bin hak sahibi bulunuyor. 2 bölümden oluşan Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin 76 bin metrekarelik birinci bölümünde 348,  300 bin metrekarelik ikinci bölümünde ise bin 451 hak sahibi bulunuyor. Arsanın çok ortaklı yapısından dolayı satışı yıllardır yapılamıyor. Çünkü her biri ile anlaşmak oldukça uzun bir süre gerektiriyor. 


Esnaf nakit para istiyor 

Atatürk Oto Sanayi Sitesi arsasının satışının uzamasının bir diğer nedeni ile hak sahiplerinin nakit para istemesi. Hak sahipleri nakit para istiyor müteahhitler ise kat karşılığı yapma taraftarı. 



Türkiye’nin en büyük sanayi sitesi

Otomobil tamircileri ve bakım servislerinin konuşlandığı Atatürk Oto Sanayi Sitesi, şehir içinde sayıları hızla artan ve görsel kirliliğe neden olan tamirhanelerin bir araya getirilmesi amacıyla 1970 yılında kurulmuş. 376 bin metrekare alan üzerinde konumlanan Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde toplam bin 799 dükkan bulunuyor. Atatürk Oto Sanayi Sitesi, Türkiye’nin en büyük sanayi sitesi olma özelliği taşıyor. 



Geri Dön