18 / 07 / 2024

ATEM, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için kolları sıvadı! Ev sahipleri ile tek tek görüşülecek!

ATEM, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için kolları sıvadı! Ev sahipleri ile tek tek görüşülecek!

Devlet yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için ev ihtiyacının ortaya çıkacağına işaret eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam ev sahiplerine seslendi.




Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan  Akçam öğrencilerin barınma sorununa çözüm olması için, ATEM olarak bugünden itibaren ev sahipleri ile görüşüp öğrencilere kiralık konut konusunda yardımcı olmaları için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu. 

ATEM, ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU İÇİN KOLLARI SIVADI

ATEM bir kez daha barınma sorunu yaşayan öğrenciler için kolları sıvadı. Devlet yurduna yerleşemeyen öğrenciler için son seçeneğin kiralık ev olduğunu ifade eden Akçam, ev sahiplerine seslendi. Öğrencilere kiraları yüksek tutmamaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Akçam, gerekirse ev sahipleri ile tek tek görüşme yapabileceklerini ifade etti.

6 Temmuz itibarıyla YKS sonuçlarının açıklandığını hatırlatan Akçam, “25 Temmuz- 2 Ağustos tarihler arasında kayıt işlemleri başlayacak.

Ona müteakip KYK başvurusu yapılacak. Sonrasında da yurtlara yerleşemeyen öğrenciler için ev ihtiyacı olacak. ATEM olarak bugünden itibaren ev sahipleri ile görüşüp öğrencilere kiralık konut konusunda yardımcı olmak için çalışmaları başlatıyoruz” dedi.

ATEM, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için kolları sıvadı! Ev sahipleri ile tek tek görüşülecek!

EMLAKÇILARLA GÖRÜŞECEĞİZ

Akçam, Ankara'ya gelen öğrencilerin kiralık ev konusunda sorun yaşadıklarında ATEM olarak yanlarında olmaya çalışacaklarını söyledi. Kira fiyatlarının öğrencilere biraz yüksek tutulduğunu   hatta öğrencilere bir evi kiralamaktansa her öğrenciye ayrı ayrı yüksek fiyatlara odaların kiralandığına ilişkin de duyumlar aldıklarını söyleyen Akçam '' Onlar hem bizim misafirlerimiz hem de ülkemizin geleceği olan gençlerimiz. Bunların hiçbirini doğru bulmuyoruz.

Bu noktada oda olarak yapabileceklerimiz sınırlı ama bize ulaşıldığı takdirde oda olarak araya girerek ev sahipleri ile görüşme yapabiliriz. Bu noktada da ikna edeceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu

ATEM olarak bugünden itibaren ev sahipleri ile görüşüp öğrencilere kiralık konut konusunda yardımcı olmak için çalışmaları başlatıyoruz diyen Akçam sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yanı sıra üniversitelere yakın bölgelerde kiralık konut listesi oluşturacağız.

Akabinde de öğrencilere bu konuda öncülük edeceğiz. Amaç şehri bilmeyen öğrencilere rehberlik edebilmek ve onların barınma sorununa çözüm olabilmek. Bu noktada yapabileceğimiz ise mal sahipleri ile görüşerek ortak noktada buluşmak.” dedi.

Ev kiralayacaklar dikkat! Başkent Ankara'nın en ucuz semtleri ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı!

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Geri Dön