30 / 06 / 2024

ATEM Başkanı Akçam: İlan portalları emlak danışmanlarını mağdur ediyor!

ATEM Başkanı Akçam: İlan portalları emlak danışmanlarını mağdur ediyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, İlan portallarının emlak danışmanlarını mağdur ettiğini belirterek, tüm Türkiye’de ilan portallarına tepki gösterileceğini açıkladı.



Ankara’nın Keçiören ilçesinde ilan portallarına tepki kararı alındı. ATEM tarafından uzun süredir eleştirilen konuda, İlan portallarında fiyatların çok yüksek olması gibi nedenlerden dolayı kendileri ile görüşme sağlansa da netice alınamadığı belirtildi. Geçtiğimiz gün  Ankara  Keçiören’de bir emlak danışmanı ilan portallarının uyguladığı politikalara tepki göstererek doping almama kararı aldı. ATEM Başkanı Hakan Akçam ise bu hususta meslektaşlarının arkasında olduklarını ifade etti.

 ATEM Başkanı Akçam: İlan portalları emlak danışmanlarını mağdur ediyor!

ÖNCE ANKARA, SONRA TÜM TÜRKİYE’DE İLAN PORTALLARINA TEPKİ GÖSTERİLECEK

ATEM Başkanı Hakan Akçam, ilan portallarının emlak danışmanlarına uyguladığı politikaları sık sık gündeme getirdiklerini ifade ederek, “Defalarca kendileriyle görüşme sağlasak da taleplerimizi masaya yatırsak da ne yazık ki bir sonuç alamadık. Son çare olarak Ankara Keçiören’deki bir meslektaşımız ilan portallarından ilk etapta doping almama kararı aldı.

Biz de bu hususta kendisini destekliyoruz ve arkasındayız” dedi. İlan portalları ile yaşadıkları sorunlara da değinen Akçam, “İlan portallarında fiyatların çok yüksek olması, kısa zaman aralığında artış yapmaları ve yetki belgesi olmayan kişileri portalın içerisinde barındırması, her bir ilanı farklı fiyatlarla satması gibi pek çok sorun yaşıyoruz” dedi.

Akçam: “Sorunlarımıza çözüm bulunmadığından meslektaşımız ilk etapta doping almama kararı aldı. Sonrasında ise vitrin resmine siyah ekran görüntüsü koyma, ötesinde ise mağaza kapatma kararı alacaklarını meslektaşımız bize bildirdi.

Hemen harekete geçerek pilot bölge olarak Keçiören ilçesi, sonrasında ise tüm Ankara’da bu akımın devam edeceğini buradan bildiriyoruz.” dedi. 

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE EMLAK DANIŞMANLARI İLAN PORTALLARI İLE SORUNLAR YAŞIYOR

Akçam: “Sadece Ankara değil Türkiye’nin her yerinde emlak danışmanlarımız ilan portalları ile sorunlar yaşıyor. Eğer ki sorunlarımız sümen altı edilmeye devam ederse bu dalganın tüm Türkiye’ye yayılacağına inanıyoruz. Buradan kendilerine bir kez daha sesleniyoruz.

İlan fiyatları çok yüksek; bu sebeple fiyatlar biraz daha esnek hale getirilmeli, yetki belgesi olmayan kişilerin gayrimenkul satmasına izin verilmemeli, tek fiyat politikası uygulanmalı ve neredeyse günlük yapılan zamlar geri çekilmeli. Taleplerimiz cevap bulmadığı takdirde emlak danışmanlarımız bu kararını sürdürecektir.'' ifadelerini kullandı. 

Emlak ilanlarına yeni düzenleme! Yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri ilan girişi yapamayacak!

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Gayrimenkulde dengeler değişecek!

Geri Dön