02 / 07 / 2024

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.



Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Son olarak Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığına engel olmak için yetki belgesi olmayanların ilan portallarında da emlak danışmanlığı yapamayacağını duyurdu. Gelişmeleri olumlu bulduklarını ifade eden  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam ise kaçak kendilerine yetki verilmesini talep etti.

YETKİ VERİN 8 AYDA KAÇAK EMLAKÇILARI BİTİRELİM

ATEM Başkanı Hakan Akçam, kaçak emlakçıların temizlenmesi için Ticaret Bakanlığı’na çağrıda bulunarak “Emlak odalarına denetleme yetkisi verin 8 ayda kaçak emlakçıyı bitirelim” dedi. ATEM’in tespitlerine göre Ankara’da 2 binden fazla kaçak emlakçının olduğuna dikkat çeken Akçam, yetki verildiği takdirde kaçak emlakçılarla mücadele etmeye hazır olduklarını söyledi.

ATEM den Ticaret Bakanlığı na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

ANKARA'DA 2 BİN'DEN FAZLA KAÇAK EMLAKÇI VAR!

 Akçam, Ankara’da 2 binden fazla kaçak emlakçı olduğuna dikkat çekerek. ''Biz yetki verildiği takdirde 8 ayda kaçak emlakçıları bitirmeye söz veriyoruz. Böylece fırsatçılık yaparak vatandaşı aldatan ve haksız kazanç elde eden konut sektörünün kenelerini temizleyeceğimize inanıyoruz.'' dedi.

Akçam ''Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası piyasadaki kaçak emlakçıların temizlenmesi halinde  mesleğini onuruyla yapan, boğazından haram lokma geçmemesi için çırpınan emlak danışmanlarımızı da töhmetten kurtarmış oluruz” diye konuştu.

Akçam şunları söyleyerek sözlerini sonlandırdı: “Atılan adımlar yerinde fakat biliyoruz ki kaçak emlakçılarla mücadele sadece denetimlerle çözülemeyecek. Sektörün bileşenleri ile el ele vermek gerekir. ATEM olarak biz de emlak sektörünün önemli bir paydaşı olduğumuzu düşünüyoruz ve kaçak emlakçıları bitirme konusunda bize de yetki verilmesini talep ediyoruz.” dedi. 

KAÇAK EMLAKÇILARA SON VEREN UYGULAMA

31 Ağustos 2023 tarihinde Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek başkalarına ait taşınmazların şahsına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan elektronik ilan doğrulama (EİDS) yetki doğrulama uygulamasında yetki belgesiz faaliyet gösterilemeyeceğine, ilan girilemeyeceğine dikkat çeken Akçam ''İlan verirken herhangi bir sorun yaşanmaması konusunda idari bir yaptırıma kalınmaması için de Ticaret Bakanlığının destekleri ile bilgilendirme toplantısını gerçekleştiriyoruz.

Bugün yürürlüğe girmesi hedeflenen uygulama ile yetki belgesi olmayanların emlak ilanı vermelerine izin verilmeyecek, böylelikle artık her önüne gelen ilan veremeyecek, kaçak emlakçılar da tarih olacak.

Kaçak emlakçılar tarih oluyor! Yetki belgesi olmayan ilan veremeyecek!

Kayıt dışı emlakçılara karşı yeni düzenleme geliyor! Bu kişiler ilan girişi yapamayacak!

Geri Dön