Sektörel

Aterenerji güneş enerjisinde endüstriyel tesislere odaklandı!

İnşaat sektöründe taahhüt, uygulama, toptan ve perakende satış konularında faaliyet gösteren ve Schmid Pekintaş Enerji’nin çözüm ortağı olan Atergrup şirketlerinden Aterenerji, Ortadoğu ve Afrika'da sorumluluk aldı.

İnşaat sektöründe taahhüt, uygulama, toptan & perakende satış konularında faaliyet gösteren Atergrup, güneş enerjisi sektöründe de büyüme kararı aldı. Schmid&Pekintaş Enerji’nin çözüm ortağı olan Atergrup şirketlerinden Aterenerji, özellikle endüstriyel tesislere fokuslandı. 


Önümüzdeki dönemde fotovoltaik yatırımlara ağırlık vereceklerini belirten Aterenerji Genel Müdürü Serkan Gümüş, “150 yılı aşkın bir geçmişi ile güneş enerjisi sektöründe lider ekipman üreticisi Schmid firması ile 1959’dan beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Pekintaş, Düzce’de ortaklaşa 100 milyon euro’luk panel fabrikası kurdu. Biz de bu işbirliğinin çözüm ortağıyız. Panellerin uygulanması ile ilgili Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan bölgede çok önemli bir sorumluluk üstlendik” diye konuştu. 


"Soma felaketini tekrar yaşamayalım" 

Soma’da yaşanan felakette fosil yakıttan enerji üretmek için çaba gösteren insanların zarar gördüğünü anlatan Pekintaş, “Güneşten teknoloji yardımı ile bu kadar kolay elektrik elde edilirken böyle kayıpların bir daha yaşanmasına izin vermemeliyiz. Avrupa endüstriyel tesislerdeki yapı sistemleri ve malzeme kalitesi Türkiye’den farklı. Aterenerji olarak solar montaj sistemlerini Atersolar markası ile Türkiye yapı sistemlerine ve yapı malzemelerine uygun olarak tasarladık. Güres’in Manisa tesislerinde montaj faaliyetimiz devam ediyor” dedi. 


Uygulama yaygınlaştı, fiyatlar düşüyor 

Geçen yıl sonunda güneş enerjisinde teşvik ve devlet katkısı ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Gümüş, “Bu nedenle Türkiye piyasasının 2014 için yıldız ülke olacağı konuşuluyordu fakat şu anda dünyanın yıldız ülkesi İngiltere. Burada son kullanıcılar özellikle evlerinin çatısına kurma konusunda büyük ilgi gösterdiler. Uygulama yaygınlaştıkça da fiyatlar düştü. 2016’ya kadar fiyatlarda yüzde 15 düşüş bekleniyor. Sistem ucuzlayınca maliyetin geri dönüşü de kısalmış oluyor. Türkiye’de son kullanıcıların artması için izinlerin kolaylaştırılması ve teşviklerin artırılması lazım” diye konuştu. 


Güneş enerjisinde Türkiye’nin avantajlı bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Gümüş, “Biz de bu temiz enerjiyi endüstriyel tesislerin, ticari yatırımcıların ve son kullanıcıların kullanımına sunmak amacındayız. Tasarımdan uygulamaya, kurulumdan ölçümlemeye özellikle detay çözümleri konusunda yüksek bilgi ve deneyime sahip proje grubu ile fotovoltaik enerji uygulamalarında çözüm ortağı olarak hizmet veriyoruz. Son teknoloji güneş modülleri ile projelendirme, uygulama ve ölçümleme yapmanın yanında, solar enerji ihtiyaçları için komple çözümler sunuyoruz” diye konuştu.