Genel

Ateş Ünal Erzen: Bakırköy'de 12 bin yapıyı incelettik!

Bakırköy'de 1999 yılında yaşanan deprem felaketinden sonra Dünya Bankası işbirliği ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ilçede bulunan 12 bin binayı tek tek inceledi. Çalışmalar sonucunda 6 tane binanın yıkımı gerçekleştiri

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ilçede 30-40 yıllık bina sayısının çok fazla olduğunu vurgulayarak 2004 yılından itibaren her yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne imar planlarında değişiklik önererek mevcut yapılara yalnızca 1 veya 2 kat ilave edilmesini, bunun karşılığında da müteahhitlerin bu binaları yapmasını istedi. Ancak her yıl yinelenen plan değişikliği önerisi kabul edilmedi.

Devre dışı kaldık

Erzen, Başbakan Erdoğan'ın Van depreminden sonra yaptığı açıklamanın, İBB tarafından dikkate alınıp "plan değişikliği" kısıtlamasının kaldırılması halinde ilçedeki çürük yapıların depreme karşı yenilenebileceğini vurguladı. Erzen, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra İstanbul'daki en büyük çadır kent alanı olarak Ataköy'de Osmanlıköyü olarak bilinen alanın belirlendiğini ancak bugün orada Ataköy Konakları'nın yükseldiğini söyledi.

TOKİ'nin bu alanı gelir paylaşımı esasına göre sattığını anlatan Erzen, "Burada şimdi yüzlerce konut ile bir alışveriş merkezi bulunuyor. Biz belediye olarak da ruhsat aşamasında tamamen devre dışıyız. Türkiye'de ilçe belediyelerinin dışında 17 kurumun ruhsat verme yetkisi var. Dolayısıyla kendi alanımızın dışında başka kurumlara ait yerlerde kısa süre içerisinde binalar yükselebiliyor ve belediye olarak bu durum karşısında yapacak bir şeyimiz yok" dedi. Hep yeşil alan oranını arttırmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Erzen şu bilgileri verdi: "Bir depremde Bakırköylülerin kendilerini atabilecekleri yeşil alanlarımız ve parklarımız mevcut. Çadır alanı olarak da Osmaniye'de bulunan Cumartesi Pazarı alanı ve Atatürk Spor ve Yaşam Köyü mevcut."

Cengiz Yıldırım - Özlem Güvemli / CUMHURİYET