17 / 06 / 2024

Atilla Yeşilada'dan dolar açıklaması geldi! Dolar kuru ne olacak? 

Atilla Yeşilada'dan dolar açıklaması geldi! Dolar kuru ne olacak? 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, dolar kuru ile ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. İşte Atilla Yeşilada'nın o açıklamaları...



Türk Lirası'nın değer kaybetmesi, vatandaşları da çeşitli yatırım araçlarına yönlendiriyor. "Param artmasa da alım gücü düşmesin" mantığıyla hareket eden yatırımcılar sağlam liman olarak gördükleri altın ve dövize yatırım yapmayı sürdürüyor.

Bazı vatandaşlar, kamuoyunda tanınmış ekonomistlerin "yatırım tavsiyesi değil" uyarılarına rağmen, paralarını döviz veya  altına yatırmayı tercih ediyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bu durumda olan yatırımcıların bir bölümü yatırımları için "kefen param" veya "hastane param" diyor.

Son dönemlerde dolar ve altında yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların endişelenmesine sebep olurken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, doların yaz aylarında izleyeceği rotayı açıkladı.

Peki dolar kuru ne olacak? Dolar düşecek mi? Dolar yükselecek mi? işte 1 doları olanların bile yanıtını merak ettiği soruların yanıtları... 

Atilla Yeşilada dan dolar açıklaması geldi! Dolar kuru ne olacak? 

"ESKİ GÜNLERE DÖNECEĞİZ"

Günboyu'nda yer alan habere göre yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ekonomist Atilla Yeşilada, yıllık enflasyonun yüzde 70'e ulaşmasıyla alınan tedbirlerin doların seyrini belirlediğini kaydetti.

Atilla Yeşilada, önümüzdeki 6 ay içerisinde enflasyonda bir düşüş beklediğini dile getirerek, “Fakat kış aylarında yeniden yükseleceğini göreceğiz. Enflasyonun arttığı dönemlerde insanlar dövize yönelecek ve geçmiş günlerimize döneceğiz” dedi.

Atilla Yeşilada ayrıca açıklamasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yaz aylarında TL'nin değer kazanmasını önlemek için çaba göstereceğini belirtti ve doların 32,34 bandında tutulacağını dile getirdi. Fakat Yeşilada'ya göre, doların TL karşısında 30'lara kadar düşmesi gerekebilir. Söz konusu bu durum, dış kaynaklı enflasyon ve maliyet artışlarının bir kısmını dengelemeye yardımcı olacak.

ATİLLA YEŞİLADA'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Milyonlarca çalışan asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği ile ilgili araştırmalar yaparken, Ekonomist Atilla Yeşilada'dan çok konuşulacak açıklama geldi. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? İşte Ekonomist Atilla Yeşilada'nın gündemden düşmeyen asgari ücret ile ilgili o açıklamaları...

Atilla Yeşilada ayrıca açıklamasında asgari ücrete de muhtemelen zam yapılmayacağını belirterek, bunun da maliyet enflasyonu baskılarını azaltacağını kaydetti.

 

30-40 bin TL alan fabrika çalışanı 3 ev alırken, 70-80 bin lira kazanan beyaz yakalı bir ev alamıyor! Neden? 

En ucuz SUV araçlar arasındaki Skoda Kamiq'te 250 bin TL'lik büyük fırsatı! İşte Kamiq Mayıs 2024 fiyat listesi!

Uzmanlar konut piyasasını masaya yatırdı: Fiyatlarda reel düşüş devam ediyor!


Geri Dön