18 / 05 / 2024

Atina'da Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi düzenlendi!

Atina'da Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi düzenlendi!

Kefaloyanni: "Doğu Akdeniz bölgesinin lüks turizmde önemli bir destinasyon haline gelmesi için geniş çapta işbirliklerine ihtiyaç var" dedi. Yunanistan'da turizm alanında yatırımların artmasına yönelik yasal değişikler yapıldığını belirtildi...



Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, Doğu Akdeniz bölgesinin lüks turizmde önemli bir destinasyon haline gelmesi için geniş çapta işbirliklerine ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Kefaloyanni, Atina'da düzenlenen Akdeniz Lüks Seyahat Zirvesi 2013 (Mediterranean Lımıry Travel Summit 2013) başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, Yunanistan'da turizm alanında yatırımların artması ve turizm ürünleri geliştirilerek sunulan hizmetin arttırılmasına yönelik yasal değişikler yapıldığını belirtti. 

Bu kapsamda, turistik bölgelerde golf sahaları, lüks tatil köyleri ve deniz tedavi (thalassoterapi) merkezleri oluşturulmasının planlandığını ifade eden Kefaloyanni, tüm bunların gerçekleşebilmesi için yasal prosedürün kolaylaştırılmasının ihtiyaç olduğunu kaydetti. 

Kefaloyanni, Doğu Akdeniz'de turizm sektörünün önemine değinerek, bölgede istikrarsızlığın her açıdan tüm ülkelerin aleyhine olduğunu ifade etti. Kefaloyanni, bölgede son zamandaki gelişmeler nedeniyle bazı ülkelerin turizm alanında yara aldığını ancak, kimsenin bundan geçici avantaj sağlamaya kalkmaması gerektiğini kaydetti. 



Yeni Ekonomi


Geri Dön