Kent Haberleri

Atkaracalar ilçesinde 196 konut teslim edildi!

Vali Özcan, "İlimizde şuana kadar TOKİ tarafından yapılan konut sayısı 2 bini geçti. Bazı ilçelerimizde 3. etap başlayacak. Gerçekleştirilen çalışmalarla Çankırı'nın üzerindeki brandayı kaldıracağız " dedi...

Atkaracalar ilçesinde yapımı tamamlanan 196 konutun anahtar teslim töreni Cuma günü gerçekleştirildi. 

Vali Vahdettin Özcan ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin de katıldığı TOKİ konutları açılışı ve anahtar teslim törenin açılış konuşmasını yapan Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, "Atkaracalar'ın konut problemi bitmiştir. Gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında Atkaracalar artık modern bir ilçe olma yolunda ilerlemektedir. Ben göreve başladığım tarihte ilçemizde 1 tane kaloriferli yer vardı. Fakat şimdi bu sayı 300'e yaklaştı" dedi. 

TOKİ konutlarının temelinin geçen yıl 15 Ağustos'ta atıldığını belirterek konuşmasına başlayan Atkaracalar Kaymakamı Kürşat Karaca, konutların teslim tarihinden 3 ay önce tamamlandığını aktararak, "Konutları zamanından önce teslim eden Adnan Men beyefendinin şahsında yüklenici Mu-Ba Yapı'ya ve böyle bir hizmeti ilçemize kazandıran belediye başkanımız Rıfat beye teşekkür ediyorum" dedi. 

TOKİ uygulamalarına da değinen Karaca, "Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yapmış olduğu konutlar ve sosyal donatılar ile 'sosyal devlet olmanın' bir gereği olarak, 'modern kentleşmenin' tüm unsurlarını kapsayan bir anlayışla, sosyal devlet anlayışının güçlenmesine, vatandaşına hizmet eden, adalet ve anlayışla yaklaşan bir devlet yapısı oluşmasına, yasala saygılı vatandaşların devlete olan güveninin pekiştirilmesine katkı sağlamaktadır" dedi. 

Konutların zamanından önce teslim edilmesinin kendilerini son derece sevindirdiğini dile getiren Vali Özcan ise yüklenici firmaya teşekkür ederek, "Belediye başkanımız gerçekten Atkaracalar'da güzel hizmetlere imza atıyor. 150 konutluk 2. etap konutları içinde çalışmalara başlamış. İlimizde şuana kadar TOKİ tarafından yapılan konut sayısı 2 bini geçti. Bazı ilçelerimizde 3. etap başlayacak. 

Gerçekleştirilen çalışmalarla Çankırı'nın üzerindeki brandayı kaldıracağız ve bunu elbirliği ile başaracağız. İlimizde gerçekten güzel çalışmalar gerçekleştiriliyor. Elbette ufak defek istenmeyen aksaklıklar yaşanabiliyor. Bunları da el birliği ile halledeceğiz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından hak sahiplerine anahtarları teslim edilirken TOKİ konut çalışmalarında emeği geçenlere de plaket takdim edildi. 




Karatekin Gazetesi