23 / 11 / 2024
fuzul

Atlas Global'den ödemelerini alamayan çalışanların kira tepkisi!

Atlas Global'den ödemelerini alamayan çalışanların kira tepkisi!

Şubat ayında iflas eden Türkiye’nin ilk özel havayolu şirketlerinden biri olan Atlas Global’in maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamayan şirket çalışanları “Atlas Zedeler Adalet Platformu (A.Z.A.P)” ismiyle kurdukları platformda haklarını arıyorlar. 




Şubat ayında iflas eden Türkiye’nin ilk özel havayolu şirketlerinden biri olan Atlas Global’in maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamayan şirket çalışanları “Atlas Zedeler Adalet Platformu (A.Z.A.P)” ismiyle kurdukları platformda haklarını arıyorlar. Uzun yılardır havacılık sektöründe olan platformun kurucularından, yıllardır havacılık sektörünün en üst kademelerinde çalışmış bir yöneticisi, "Herkes mağdur, kirasını ödeyemeyen, çocuğunun bezini alamayan insanlar var" dedi. 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Jale Özgentürk, bugünkü köşesinde Atlas Global çalışanlarının alacakları için gösterdikleri tepkiyi kaleme aldı. 

İşte Jale Özgentürk '6 milyon dolar için' başlıklı yazısı...

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Bodrum’un 100 milyon dolar yatırımla açılan en güzel otellerinden birini satın aldı. Küs olduğu kardeşi Ali Murat Ersoy’un iflas eden şirketi Atlas Global’in çalışanları ise bir umut Bakan’ın dikkatini çekmek istemişlerdi, olmadı.

Kadıköy’de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un şirketi ETS Tur’un önünde bir direniş çadırı vardı beş gündür. Şubat ayında iflas eden Türkiye’nin ilk özel havayolu şirketlerinden biri olan Atlas Global’in maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamayan şirket çalışanları açmıştı çadırı. 

Aslında bakan Mehmet Ersoy’un değil, küs olduğu kardeşi Ali Murat Ersoy’un mağdurlarıydı onlar. Bir umut Bakan Ersoy’un dikkatini çekip alacaklarını kurtarmaktı amaçları. Dün çadırları polis tarafından kaldırıldı. Aralarında yöneticiler, pilotlar, hostesler, yer hizmeti çalışanları yer alıyordu. 

Son günlerde Bodrum’un 100 milyon dolar yatırımla yapılan en güzel otellerinden birini, Hilton Türkbükü’nü satın alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a sesleniyorlardı. Dün polis tarafından eylemleri bitirilen o çalışanlar, 200 milyon dolar borçla şubatta iflas eden şirketteki alacakları için 9 aydır mücadele ediyorlar aslında. “Atlas Zedeler Adalet Platformu (A.Z.A.P)” ismiyle kurdukları platformda haklarını arıyorlar. 

Platformun kurucularından, yıllardır havacılık sektörünün en üst kademelerinde çalışmış bir yöneticisiyle marttan beri süren mücadelelerini konuştum. 25 senedir sektörün içinde. “Bu şirketi batırmaya çoktan beri karar vermişler” diye başlıyor söze. 

Alacaklı olarak iflas masasına müdahil olduklarını söyleyen yönetici, şunları ekliyor:

 25 senedir şirketim ve sektörümün prestiji için işimde en iyisini yapmaya çalıştım. Atlas Global markasına emek verdim. Pandemi yüzünden zaten iş yok. Çok zor durumda olan arkadaşlarımız var. Biz bu direnişi yapmazsak emeklerimiz boşa gider. Emeklerimizin karşılığını alana kadar buradayız. 

- 15 yıl hizmet sektörü ve yolcu hizmetleri biriminde çalıştım. Bayram, seyran olduğunda biz orada sabahlara kadar çalıştık. Büyük emek sarf ettik. Herkesin işi zordur ama hayatımda hiç yaşamayacağım şeyleri gördüm. Özellikle eski çalışanlar orayı aile gibi gördü. Şimdi de otel aldılar. Herkes mağdur, kirasını ödeyemeyen, çocuğunun bezini alamayan insanlar var. 


Geri Dön