Genel

Atlı Köşk yeniden halka açıldı!

EMİRGAN'da bulunan çalışmış yabancı Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi rehberli ve ücretsiz Atlı Köşk turlarını yeniden başlattı. Müzede, her cumartesi günü Atlı Köşk turları yapılıyor...

 Sakıp Sabancı Müzesi, rehber eşliğinde ücretsiz Atlı Köşk turlarını yeniden başlattı

EMİRGAN'da bulunan çalışmış yabancı Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), rehberli ve ücretsiz Atlı Köşk turlarını yeniden başlattı. Müzede, her cumartesi günü saat 11.00'de Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin rehberliğinde ücretsiz 'Atlı Köşk' turları yapılıyor.

RESİM ÖRNEKLERİ

Tura katılan ziyaretçilere 'Atlı Köşk'ün alt katındaki mobilya ve resim koleksiyonları ile köşkün çevresinde bulunan heykeller tanıtılıyor. Resim koleksiyonu, erken dönem Türk resminin seçkin örnekleriyle Osmanlı Imparatorluğu'nun son döneminde İstanbul'da sanatçıların eserlerinden oluşuyor. 1850-1950 yılları arasında yoğunlaşan koleksiyonda; Raphael, Konstantin Kapıdağlı, Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmed Paşa, Süleyman Seyyid, Nazmi Ziya Güran, ibrahim Çallı, Feyhaman Duran, Fikret Mualla gibi yerel sanatçılarla Fausto Zonaro ve Ivan Ayvazovski gibi yabancı sanatçıların eserleri bulunuyor. Atlı Köşk'ün giriş katındaki üç oda, Sabancı ailesinin köşkte yaşadığı dönemde kullandığı mobilyalar ve 18-19. yüzyıl dekoratif sanat eserleriyle döşenmiş halde, olduğu gibi korunuyor.

SAKIP AGA'NIN EVİ
Atlı Köşk, Hacı Ömer Sabancfnın 1966'da vefatından sonra Sakıp Sabancı tarafından konut olarak kullanılmaya başlandı. 1998'de ise içindeki koleksiyon ve eşyalarla birlikte müzeye dönüştürülerek Sabancı Üniversitesi'ne tahsis edildi.
Habertürk