14 / 05 / 2024

ATM'den para çekecekler dikkat! Para çekme limiti yükseltildi!

ATM'den para çekecekler dikkat! Para çekme limiti yükseltildi!

Bankalar ATM'lerden nakit çekim ücretlerinin limitlerini değiştirdi. Bankaların gönderdiği bildirimlere göre ATM'lerden 5 bin lira olan nakit çekim limitinde yükselişe geçti. 



Bankalar ATM'lerden nakit çekim ücretlerinin limitlerini değiştirdi. ATM'den nakit çekim limiti 10 bin liraya yükseltildi. Bazı özel bankalarda bu rakam 15 bin liraya kadar yükseldi. 

ATM'LERDE PARA ÇEKME LİMİTİ YÜKSELTİLDİ!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; son dakika Bankalar ATM'lerden nakit çekim limitlerinde güncellemeye gidildi. 5 bin lira olan nakit çekim limitleri 10 bin liraya yükseltildi. Bazı bankalar ücretsiz nakit çekim ücretini 15 bin liraya kadar çıkardı.

Böylece bankaların ATM'lerinden banka kartlarıyla nakit çekimlerde ücretsiz olarak en az 10 bin lira çekilebilecek. Bankalar konuyla ilgili müşterilerine uygulama üzerinden bildirim göndermeye başladı.

ATM den para çekecekler dikkat! Para çekme limiti yükseltildi!

KAREKOD İLE ÜCRETSİZ PARA ÇEKİMİ YAPILABİLİYOR

Yeni uygulama ile beraber şubelere gitmeden daha yüksek tutarda para çekimi yapılabilecek. Bazı bankalar 5 bin lira olan ücretsiz nakit çekim limitini yüzde 200 artırarak 15 bin liraya çıkarmış oldu. Bankalar bu uygulamayla beraber şubelerdeki yoğunluğu azaltacak ve iş yükünü hafifletecek.

Karekodla ücretsiz hesaptan nakit çekimlerde de yeni limitler uygulanacak ve 10-15 bin lira bankanın limitlerine göre çekim yapılabilecek.

ATM'LERDEN PARA ÇEKERKEN DİKKAT!

ATM’den para çekmek milyonlarca vatandaş tarafından tercih ediliyor. Ancak son dönemlerde ATM’den para çekenlere yönelik dolandırıcılık olayları da arttı.

O sebeple vatandaşların risk altında olduğu belirtildi. Bankalarda ATM dolandırıcılığı olaylarına ilişkin müşterilerine SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirme yapmaya devam ediyor. Güvenli para çekmek için bankaların yaptığı uyarılara dikkat etmek ve adım adım yerine getirmek gerekiyor.

ATM’den para çekenler için kritik uyarı yapan bankalar, mutlaka bankamatik şifresinin kolay ve tahmin edilebilir kombinasyonlar yerine güvenli olması gerektiğini vurguladı. Doğum tarihi ya da telefon numarası gibi şifrelerin kullanılmaması hesap güvenliğini arttırmak için son derece önemli.

ATM’den para çekerken dikkat edilmesi gereken bir detay ise kart şifresini banka görevlisi dahil olmak üzere hiç kimseyle paylaşmamak. Zaten bankalar şifre belirleme sırasında da bu konuda uyarılar yapıyor.

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

ATM'de işi olan herkes hemen işini halletsin. Pazar günü o ATM'ler duracak, hiçbir işlem yapılamayacak

Geri Dön