Kent Haberleri

ATM'den para çekenler bu tuzağa dikkat edin! Şifrenizi tuşlarken sakın bunu yapmayın!

Dolandırıcılar, ATM'yi kullananları hedef alıyor. İşte ATM kullanırken dikkat edilmesi gerekenler... Ancak bazı durumlarda vatandaşlar dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor

Gün içerisinde milyonlarca kişi banka ATM'lerini tercih ederek para çekme işlemlerini gerçekleştiriyor. Ancak bazı durumlarda vatandaşlar dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Bankalar, bu konuda vatandaşları bilgilendirerek önlem almalarını sağlıyor.

Şifreniz kolay olmasın!

Kart şifrenizi oluştururken kesinlikle kolay tahmin edilebilecek numaraları seçmeyin. Doğum tarihi, telefon numarası gibi kişisel bilgilerinizi kullanmaktan kaçının. Ardıl olan numaraları da tercih etmemeye özen gösterin.

İşte ATM kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...
 

Şifrenizi sakın paylaşmayın!

Banka veya kredi kartı şifrenizi hiç kimseyle, hatta banka görevlisiyle bile paylaşmayın. Bankaların bu konuda yaptığı duyurulara mutlaka dikkat edin.

Kart şifrenizi girerken dikkatli olun!

ATM'de işlem yaparken etrafında normalden farklı bir durum fark ederseniz (cihaz, kamera, delik vb.), hemen Bankanızın Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak durumu bildirin. Şifrenizi tuşlarken, cihazın etrafındaki tuşların üzerini kapatarak girme alışkanlığı edinin. Böylece etrafta bir kamera varsa, şifreniz gözükmez.

Şüpheli durumda hemen bankanızı arayın!

Eğer herhangi bir şüpheli durumla karşılaşırsanız, hemen bankanızı arayarak bilgi verin ve hesabınızı kapatma işlemlerini başlatın.

ATM kullanırken bu önlemlere dikkat etmek, dolandırıcılık girişimlerinden korunmanızı sağlayacaktır. Kendi güvenliğiniz için bu adımları atmayı ihmal etmeyin.