26 / 06 / 2024

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! 

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! 

Her ne kadar çoğunluk ilk günü tercih ediyor olsa da, Kurban Bayramı'nda kurbanlık alışverişi 4 gün boyunca da devam etmektedir. Birçok banka, günlük ATM para çekim limitini sınırlı mikarda tutarken, ATM'lerde de o tarihten itibaren limitler değişecek. Limitlerin değişeceği tarih ne zaman?



16 Haziran'da başlayan bayram nedeni ile cuma günü son kez mesai yapan bankalar, perşembe gününe kadar kapalı kalmaya devam edecekler. Buna göre, Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle kurbanlık fiyatları minimum 15 bin lira seviyesine çıkarken, ödeme yapmak isteyen kişiler para çekim limitleriyle karşı karşıya kalmış durumda. 

Halk TV'de yer alan habere göre; birçok banka, günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira seviyesinde tutarken, kurbanlık ticareti için ödeme yapmak ve 15 bin lira çekmek zorunda kalanlar, geri kalan kısım için yüksek bir komisyon bedeli ödemeye razı gelmek zorunda kaldığı ifade edildi.

 ATM lerde yeni dönem başlıyor! 

Öte yandan, bu duruma son vermek amacı ile birçok özel banka, son aylarda 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatmış oldu. Bu bölümleri de ATM'lerde 200 lira için ayırma kararı aldı. Fakat, söz konusu değişiklik problemi tamamen ortadan kaldırmış olmuyor.

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; Ancak söz konusu değişiklik problemi tamamen ortadan kaldırmış Bayram sonrası birçok özel banka, 10 bin lira olarak belirlenen günlük para çekme limitini 20 bin liraya çıkarmaya hazırlanıyor. Ayrıca, halihazırda bu sınırı 7 bin 500 lira olarak belirleyen bankalar ise, aynı şekilde yüzde 100'lük artışla günlük para çekme limitini 15 bin liraya yükseltecek.

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! Bayramdan sonra ATM'lerde limit değişimi...

7 banka ortak karar aldı! ATM'lerde yeni dönem başladı...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! 7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön