Ekonomi

Audemars Piquet'nin Royal Oak model saati 15 trilyona satıldı

İsviçre'nin lüks saat markası Audemars Piquet'nin Royal Oak model saati çıkarıldığı müzayadede 1.1 milyon dolara satıldı. Doların 14 lira 97 kuruş fiyatıyla rakam çarpıldığında 15 trilyon gibi bir sonuç ortaya çıkıyor ki bu da bir rekor demek.Parası ve merakı olan yatırımcılar sözünü ettiğimiz parayı gözü kapalı veriyor

Bu devirde bir saate 15 trilyon para verilir mi demeyin. Parası ve merakı olan yatırımcılar sözünü ettiğimiz parayı gözü kapalı veriyor.

İnsanın kolunda 15 trilyon lira olduğunu hayal etmek oldukça sıradışı bir durum. 

İsviçreli saat markası Audemars Piguet’nin ürettiği ikinci Royal Oak olan çelik kasa saat düzenlenen açık artırmada rekor fiyata satıldı.

Gerald Genta tasarımı saat beklentinin 5 katına çıkarak tam 1.1 milyon dolara alıcı buldu. Müzayede evi alıcının kim olduğunu açıklamadı.

TASARIMI KÖŞELİ DİYE ELEŞTİRİLİYORDU

Markanın ürettiği ikinci Royal Oak olan ve 1972 Basel saat fuarında sergilenen dört modelden birisi olarak öne çıkan saat, moda ve tasarım dünyasında gündem oldu.

Özellikle pandemi döneminde Audemars Piguet, Patek Philippe ve Rolex gibi markaların değer kazanmasıyla müzayedede ulaşılan rakam bir rekor kırdı.

1972 yılında piyasaya çıktığı dönemde köşeli tasarımları sebebiyle eleştirilen saat son dönemde lüks saat segmentinde dikkat çekiyor.