Aura Design imzalı Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamam!
Ankara kentsel tasarım projesinin merkezinde bulunan Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. Söğütözü İş Merkezi’nin tasarımı ise Aura Design Studio’ya ait…
Ankara’nın en merkezi ofis ve ticaret alanlarından birinde yer alan Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamamlandı.
Mimar Filiz Cingi Yurdakul öncülüğünde yurt içi ve dışında gerçekleştirdikleri ödüllü projelerle son dönemde adından sık sık söz ettiren Aura Design Studio, dinamik ve özgün cephe tasarımıyla iddialı bir yapı olan Söğütözü İş Merkezi’nin tasarımını üstlendi. İnşaatı tamamlanarak kullanıma açılan yapı, önemli bir kentsel tasarım projesinin de parçası olduğundan, yapının peyzajının da özellikle yaya allesi ile bütünleşik aynı zamanda da kendi cephe ve kütle karakterine de uyumlu olmasına özen gösterildi.
Yaya allesine zemin katlarındaki ticari birimlerle bağlanırken hemen arkasındaki nispeten sakin olan park alanı karşısından ofis ve otopark girişini sağlayan yapının girişinde, çelik strüktürü ile cephe karakterine uygun bir giriş saçağı dizayn edilmiş. Yapının mimari projeleri ile mekanik-elektrik-statik koordinasyonu sağlanarak cephe projeleri ve peyzaj projeleri üzerinde de titizlikle çalışan mimarlar, giydirme cephe sistemi olarak panel cephe elemanları tercih etmiş ve her bir panel tasarımı, cephe danışmanı ve cephe uygulama firması ile birlikte titizlikle çalışıldı.
Panel cephe önlerindeki genişletilmiş metal paneller, her biri aynı ebatta üçgen modüller olarak tasarlanmış. Bu üçgen modüller yatay, dikey, 45 derece açılı ve boş çerçeveli olarak tasarlanarak G profillerle panel cephe sisteminden ileriye çekilip ana cephe sistemi ile bağlantı edilmiş. Cephe temizliği için her katta uygun geçişler sağlanan tasarımda, ctp kasetli yürüme panelleri ile iç cephe temizliği çözümlendi.
Zemin ve teras katlardaki kütle hareketlerinin ahşap görünümlü alüminyum paneller ile tasarlandığı yapıda bu paneller, zemin kat ve teras katlarda ticari birimlerin aralarında ve ikinci kat üzeri teras kat tavanında 20’şer santimetrelik paneller olarak uygulandı.
Malzeme seçiminde ise mimarların tercihi doğal malzemelerden yana oldu. Zemin malzemesi olarak yaya allesi ile uyumlu traverten doğal taş seçilmiş. Kot farklılıkları üçgen sac bordürlerle çevrelenen bitkisel peyzaj alanları ile çözümlenmiş ve yaya allesi kotları, bağlantıları eğimle uyumlu çözümlenmiş eriyen merpenler ile kurulmuş. Teras katlara konumlandırılan saksılar ile ofis çalışanları için yeşil nefes alma alanlarının oluşturulması planlandı.
Giydirme cephelerdeki açılabilir kanatlar hem açık ofislere hem de makam odalarına uyumlu olarak tasarkanıp, ofis katları, esnek plan şemalarına ve olası değişikliklere uyumlu olacak şekilde yükseltilmiş döşemeler ile planlandı.
Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni Aura Design Studio tasarladı!