30 / 04 / 2024

Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi 'nde 574 bin dolara 400 m ²!

Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi 'nde 574 bin dolara 400 m ²!

Beylikdüzü"nde inşa edilen Autopia Otomobil Alışveriş Merkezi"nde 400 metrekarelik showroomların fiyatları 574 bin dolardan başlıyor



Autopia projesi Keleşoğlu ve Gül İnşaat Ortaklığıyla Beylikdüzü"nde hayata geçiriliyor. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında, Türkiye"nin ve Avrupa"nın 2010 yılındaki Mimari Projesi kategorilerinde birincilik ödüllerini kazanan Autopia"da Autopia Alışveriş Merkezi"nde oto galeriler, oto aksesuar mağazaları, oto servisleri, ofisler, kondolar, sinema, toplantı alanları, sergi ve lansman alanları, butikler, yiyecek ve içecek alanları, bin 559 araçlık kapalı otopark, 779 araçlık açık otopark bulunuyor.

Autopia"da en küçük showroom 85 metrekare, en büyüğü ise 400 metrekare. 85 metrekarelik showroomların fiyatları 280   bin dolardan başlarken; 400 metrekarelik showroomların fiyatları 574 bin dolardan başlıyor, 2 milyon dolara kadar çıkıyor.

Autopia"da istenilen metrekareye kadar birleştirme yapılabiliyor. Autopia"nın yapımı 2011 yılının Nisan ayında tamamlanacak. Autopia projesi üç katlı olarak inşa ediliyor, projede toplam 515 birim bulunuyor. Toplam 46 bin 761 metrekare alana kurulan Autopia Alışveriş Merkezi, 181 bin 609 metrekare inşaat alanına sahip.

365 gün süren bir otomobil fuarı olarak tasarlanan toplam 150 milyon dolarlık bir yatırımla, 117 bin  metrekare satılabilinir ve kiralanabilinir alana ve 470 adet mağazaya sahip olacak Autopia ile yılda 6 milyon ziyaretçi hedefleniyor.

Autopia, dünyada bünyesinde test sürüş pisti olan ilk alışveriş merkezi, ayrıca kurulan özel tribün sistemi sayesinde içerisinde arabayla gezilebilen tek alışveriş merkezi olma özelliğine de sahip. Metre kare bazında Avrupa"nın en büyük alışveriş merkezi olan Autopia, mimari olarak tasarım ve fonksiyon açısından dünyada sayılı yarışmalara gönderilmiş bir proje. Türkiye"de ise dış cephesi ısıya dayanıklı cam giydirme olan ilk alışveriş merkezi.

Her zevke ve bütçeye uygun Autopia"da, birinci ve ikinci el otomobil galerine ziyaretçiler kendi araçları ve özel buggyler ile rahatça ulaşabilecek. Otomobil alım satımı dışında otomobil müzayedelerine ve yeni modellerin lansmanlarına da ev sahipliği yapacak olan AUTOPIA "da yer alan yetkili otomobil servisleri, sigorta, araç alım-satım şirketleri ve bankalar ile ziyaretçiler işlemlerini merkez dışına çıkmadan hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Farklı mağaza seçenekleri ile özel çözümler sunan ve 2011 yılında hizmete girecek olan AUTOPIA "da otomobil yedek parça, aksesuar ve tuning mağazalarında otomobil ile ilgili olan herşeyin yanı sıra sadece otomobil tutkunları değil, motosiklet, deniz araçları, bisiklet, akülü araçlar ve maket uçak meraklıları da düşünüldü.

Sayılarla Autopia

Proje Sahibi
o Keleşoğlu İnşaat - Gül İnşaat Ortaklığı  
www.kelesoglu.com - www.gultasinsaat.com.tr

Proje Mimarları

o Gökhan Avcıoğlu (GAD) ve Dara Kırmızıtoprak
www.gadarchitecture.com ve www.darakirmizitoprak.com

Genel Müdür
o Bilge çalıklı Arpacı

Pazarlama Müdürü
o Sibel Darcan Elçin

Satış Müdürü
o Babür Tater

Mimari Proje
o Arsa Alanı 46.761 metrekare
o İnşaat Alanı 170.651 metrekare

Mağaza Sayısı (470)
o I. El showroom sayısı
o II. El showroom sayısı
o Servis
o Cafe-restoran
o Ofis
o Banka
o Otopark
75
199
72
55
65
4
2500 araç

0 212 853 33 13

http://www.autopia.com.tr/tr/iletisim.asp


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Basında yer alan diğer haberler:

Oto AVM'sinden alan da satan da mutlu çıkacak!

Otomobil artık alışveriş merkezinden alınacak. Birçok firma, henüz inşaat aşamasındaki AVM'lerin neredeyse yarısını doldurdu. AVM'ler, satıcılar kadar alıcılara da kolaylık sağlayacak

Otomotiv sektörü, Esenyurt ve Avcılar'daki, E-5 cepheli 3 otomobil alışveriş merkezi projesine büyük ilgi gösterdi. İnşaat aşamasında yarıya yakım satılan mağazaların metrekare fiyatı 2 bin 500 ile 10 bin dolar arasında değişiyor. Bu merkezlere gelenler, otomobilini seçmenin yanısıra, alım satım işlemlerini de yaptırıp evine gidebilecek.

Esenyurt'ta ve Avcılar'da yapımı devam eden otomobil AVM projeleri, otomotiv şirketleri ve 2. el satışı yapan galeriler tarafından büyük ilgi görüyor.

Avcılar'da Beyaz inşaat tarafından yapılan 39 bin metrekarelik Beyaz Auto Center'da 60 galeri, 44 ofis yer alıyor. Metrekare fiyatı 3 bin dolardan başlayan Beyaz Auto Center'ın şu ana kadar yüzde 30'u doldu. 2011'in mayıs ayında açılacak merkezde, otomobilden motosiklete, binekten ticariye kadar her çeşit araç müşteriyle buluşacak. Beyaz Auto Center'da, yetkili sigorta acenteleri, araç alım-satım şirketleri, bankalar, yedek parça mağazaları, kafeterya ve restoranlar da yer alacak.

2.5 MİLYON DOLARA GALERİ

Esenyurt'ta Torium Alışveriş Merkezi'nin hemen yanında Kullar inşaat ve Gül Yapı ortaklığıyla inşa edilen Otoport Otomobil Alışveriş Merkezi ise, 200 metrelik E-5 cephesiyle dikkat çekiyor. Mimar Metin Hepgüler'in imzasını taşıyan

120 bin metrekarelik otomobil AVM'de 160 galeri yer alıyor. Galeri fiyatlarının 250 bin dolar ile 2.5 milyon dolar arasında değiştiği Otoport, bünyesinde bir go-kart pisti de barındırıyor. 2011 aralık ayında tamamlanacak projenin şu ana kadar yüzde 40'ı satıldı.

3 STADYUM BÜYÜKLÜĞÜNDE

Keleşoğlu ve Gül Ü®nşaat'ın inşa ettiği Autopia ise, Esenyurt'un ikinci otomobil AVM'si olacak. 170 bin metrekarelik inşaat

alanıyla 3 stadyum büyüklüğünde olan Autopia'nm tüm katları özel araçlarla gezilebilecek. Otomobillerin yanı sıra, deniz araçları, motosiklet, karavan, bisiklet, akülü araçlar ve otomobil ya da uçak maketlerinin satılacağı merkezde metrekare fiyatları 2 bin 500 dolar ile 10 bin dolar arasında değişiyor. 2011'in aralık ayında tamamlanması planlanan Autopia'nm şu ana kadar yüzde 40'ı satıldı. Autopia'da aynı zamanda restoranlar ve eğlence alanları da yer alacak.
Sabah


Geri Dön