Konut

Autopia'da metrekaresi 2 bin 100 dolar!

2011 sonunda açılması planlanan ve toplam 150 milyon dolarlık yatırıma malolan Autopia'da showroomların yüzde 25'i satıldı

Bakırköy'de Capacity AVM, Bahçelievler'de Metroport ve Avcılar'da Pelican Mail gibi pek çok alışveriş merkezi projesine imza atan Keleşoğlu ve Gül İnşaat, 30 yıllık sektör tecrübelerini Avrupa'nın en büyük otomobil merkezi olacak Autopia projesinde birleştiriyor. 2011 sonunda açılması planlanan ve toplam 150 milyon dolarlık yatırıma malolan Autopia'da yüzde 25'i satılan showroomların metrekare fiyattan 2.100 dolardan başlıyor. İstenilen metrekarede mağazanın birleştirilme özelliği bulunan projede minimum galeri alanı ise 180 metrekare.
Autopia'da en düşük peşinat belirlenecek olan m2 üzerinden nakit ya da yüzde 30 peşinata 24 ay vade farksız dolar bazında ödeme şeklinde gerçekleşiyor.

Hedef yılda 6 milyon ziyaretçi
117 bin metrekare satılabilir ve kiralanabilir alana sahip olan merkezde 470 adet mağazanın yılda 6 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapması hedefleniyor. Otomobille ilgili tüm markaların bulunabileceği merkezde kişiler alım işlemlerini tekbir noktada yapabiliyor, beğendikleri aracı merkezin çatısında yer alan 800 metre uzunluğundaki test sürüş pistinde hemen deneyebiliyor ve finansman için banka ve sigorta şirketlerine aranda ulaşabiliyor.
Mimar Gökhan Avaoğlu ve Dara Kırmızıtoprak tarafından tasarlanan otomobil merkezi Autopia projesinde birinci ve ikinci el otomobil galerilerinin yanı sıra sektörün büyük oyuncuları olan distribütörlere de kolayca ulaşabilmek mümkün. Autopia ziyaretçileri deniz araçları, motorsikletler, karavanlar, bisikletler, akülü araçlar ve otomobil- uçak maketleri gibi motorlu ve motorsuz birçok hobi aracını da bu çaü altında bulabilecek.

3 stadyum büyüklüğünde olacak
Autopia showroomların tavan yükseklikleri 7 metre. 3 stadyum büyüklüğünde tasarlanan projede ısıya duyarlı cam ile kaplanacak binanın uzunluğu 375, eni ise 125 metre.
Vatan