30 / 04 / 2024

Avcılar'da icradan 856 bin TL'ye satılık arsa ve bina!

Avcılar'da icradan 856 bin TL'ye satılık arsa ve bina!

Küçükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Avcılar Firüzköy Mahallesi,   Yeldeğir Mevkii'nde yer alan 373 metrekare arsa ve üzerindeki yapıyı satışa sunuyor. Taşınmazların toplam değeri 856 bin TL



Küçükçekmece 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

KÜçÜKçEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ GAYRİMENKULÜN AçIK ARTIRMA İLANI

SAYI: 2010/1100 TALİMAT

Bir borçtan dolayı hacizli olup aşağıda tapu kaydında, cin ¬si, evsafı, kıymeti ile önemli özellikleri ve satış şartları belirti ¬len taşınmaz, Müdürlüğümüzce açık artırma suretiyle satıla ¬rak paraya çevrilecektir.

TAPU KAYDI
İstanbul ili, Avcılar ilçesi, Avcılar Firüzköy Mah., Yeldeğir-meni Mevkiinde bulunan 200 ada, 30 parsel sayılı, 373.71 m2 alanlı arsanın 88/100 hissesinin tamamıdır.

İMAR DURUMU
istanbul ili, Avcılar ilçesi, Firüzköy Mah. 200 ada, 30 parsel sayılı yerin 1/1000 ölçekli, 23/06/2005 tasdik tarihli Firüzköy uygulama planları istanbul 5. idare Mahkemesi'nin 14/09/2006 tarih ve 802 sayılı kararı ile yürütmeyi durdurma kararı alındığından bu bölgeye imar uygulama işlemi yapılmamaktadır.

HUDUDU VE SAHASI
Tapu kaydı ve ekli çapı mahalline uygulandığında çapının zeminine uygun olduğu tespit edilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU VE EVSAFI
Satışa konu taşınmaz, istanbul ili, Avcılar ilçesi, Firüzköy Mah. Labirant sokaktan N: 2 Pehlivan Caddesinden 75 adre ¬sinde mevcut, tapunun 200 ada, 30 parsel sayılı 373.71 m2 alanlı arsa üzerinde 1 bodrum, bodrum katında iş yeri + 1 ze-min, zemin katında iş yeri, 2 adet normal kattan müteşekkil; beher katında 3'er dairesi olan B.A.K bir yapının mevcut ol-duğu görülmüştür.

Satışa konu olan bina hisseli olduğundan tüm hesaplar hisse bazı üzerinden yapılacaktır.
Yapıda bulunan iş yerleri bodrum katta ve zemin katta olup bodrum kattaki iş yeri 270 m2 alanlı ve Pehlivan Caddesinden dışarıdan bağımsız olarak girildiği görülmüştür. Aynı ya-pıda zemin kattaki iş yerinde 270 m2 alanlı olup Pehlivan caddesinden girişli demir kapıdan içeriye girildiği tespit edilmiştir. İş yerlerinin teknik özellikleri ise, taban alanlarının tamamı mermer paledyen, duvarları plastik, tavanı kireç badanalı iş yerinin pencereleri yerden yukarıda olup ışık bant pencereli olduğu, iş yerleri çift girişli, girişler demir doğrama, camekanlı kapılardan mevcut olduğu görülmüştür. Yapıda bulunan meskenler ise 1. normal katta 3 adet meskenin mevcut olduğu, meskenler 2 oda, 1 salon ve 3 oda 1 salon olmak üzere ayrı ayrı m2'lerde olduğu görülmüştür. Ancak kat irtifakı olmadığından hesaplamalar hisse bazı üzerinden yapılmıştır. Meskenlerin teknik özellileri ise; salonları ve odaların taban alanları parke, ara ıslak alanları (hol,antre, banyo, balkon, mutfak vb.) gibi yerlerin taban alanları seramik, mutfak dolapları laminant, tezgahları mermer, duvarları fayans, saten boyalı, banyosu iavabolu, klozetli ve duşa kabinli, duvarları renkli fayans, iç doğramaları pencere kanat ve kasalarının ise ahşap renkli, cilalı, dış doğramaları pencere karat ve kasalarının ise pimapen, doğalgazlı ancak bazı meskenlerin kombili, bazılarının ise doğalgaz sobalı, tahmini olarak meskenlerin ortalama büyüklükleri 110 m2 alanlı oldukları mahallinde yapılan tespitlerle anlaşılmıştır. Buna göre inşaatın tahmini olarak toplam 1200 m2 olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca söz konusu arsa üzerine çapı uygulandığında arsanın çapına ve yerine uygun olduğu görülmüştür.

KIYMETİ:
Bulunduğu mevkii, imarı, yüzölçümü, halihazır durumu, civarındaki emsal emlak alım ve satım rayiçleri, ulaşımı, iş merkezlerine, mezkur yerlere, ana artere, alış veriş merkezlerine yakınlığı, belediye hizmetlerinden yararlanma durumu, inşaatında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, yıpranma payı, olduğu gibi kullanılması halinde getirebileceği geliri, değerine tesir eden tüm etkenler ile günün ekonomik koşulları da göz önüne alınarak mezkur taşınmazın bu günkü kıymet takdiri;

ARSA PAYI= 373.71 M2 X 88/100 X 1000.00 TL= 328.864,80 TL.
YAPI DEĞERİ: 1,200 M2 X 88/100 X 500.00 TL= 528.000,00 TL.
TOPLAM= 856.864,80 TL.

İHALENİN YAPILACAĞI YER, GÜN VE SAAT:
1. Satış: Küçiikçekmece 3. icra Müdürlüğü'nde 30.05.2011
günü 14.00-14.10 saatleri arasında
2. Satış: Küçükçekınece 3. icra Müdürlüğü'nde
09.06.2011 günü 14:00-14:10 saatleri arasında

SATIşž şžARTLARI

1- Birinci satış yukarıda tayin edilen gün, yer ve saatleri arasında açık artırma suretiyle yapılacaktır, bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla yukarıda yazılı yer, gün ve saatler ¬de ikinci artırmaya çıkarılacaktır, bu artırmada da rüçhanlı alacakların alacaklarını, tahmin edilen kıymetin % 40'ını bul-ması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masrafları geçmesi lazımdır.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi (Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 SK'un 1. maddesine göre 'döviz teminat olarak kabul edilemeyeceğinden nakit Türk parası alınacaktır.) veya bu miktar kadar milli bir bankanın 'şartsız kesin ve süresiz' teminat mektubu vermesi gerekmektedir. Satış peşin parayla yapılacaktır, alıcı talep ederse 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, KDV, ihale damga resmi pulu, tapu alım harcı, tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Satış tarihi itibariyle varsa gayri menkulün aynına ilişkin birikmiş emlak ve vergi borçları, tellaliye ile tapu satım harcı borçluya ait olup, satış bedelinden iade olunur.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususuyla faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde dairemize bildirmeleri gerekmektedir, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Alıcı ihaleye alacağa mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİK'un 130. maddesine göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesholunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen 7 gün müddetle artırmaya çıkarılır, bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az 7 gün önce yapılacak ilanla yetinilir.

6- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve, kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

7- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Müdürlüğümüzde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

9- Satış ilanı ilgililerin dosya ve tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adrese tebligat yapılamaması halinde ilgililer ve adresleri bilinmeyenler için de iş bu satış ilanının, ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur. (Adresi tapuda kayıtlı olmayan alakadarlar için ayrıca adres tahkiki yapılmayacaktır.)
www.bik.qov.tr


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön