27 / 04 / 2024

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 



Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Gazetecilerle buluşarak başkanlık süreci boyunca gerçekleştirdikleri kentsel dönüşümleri yerinde tanıtan Hançerli'ye, Avcılar Belediye Başkan Yardımcıları Erol Şahin ve Tuna Yüksel, Kentsel Dönüşüm Müdürü Köksal Koçhan, AVBEL Genel Müdürü Gökhan Boztaş da katıldı. 

Hançerli, doğal afetler için hazırlanan ‘Dönüşüm Mahallesi’ni de gezdi. Söz konusu mahalle, kentsel dönüşümde evini yenilemek isteyen ve kiralık yer bulamayan ya da kirasını karşılayamayacak durumda olan 47 ailenin bütün ihtiyaçlarını giderecek. 

Avcılar da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029 da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 1999 depreminde Avcılar'ın en çok hasar gören ilçelerden biri olduğuna dikkat çekti ve "Deprem İstanbul’da olmamıştı ancak İstanbul’da da yıkımlar olmuştu. Dolayısıyla 1999 yılı itibarıyla Türkiye genelinde bir kentsel dönüşüm süreci başladı. Güvenli ve dayanıklı konut süreci başladı. 1999 depremi sonrasında pek çok şey yapıldı. Fakat bugün gelinen noktada tüm Türkiye için 1999 depreminin üzerinden 24 sene geçmiş olmasına rağmen Türkiye’mizin İstanbul’umuzun Avcılar’ımızın depreme hazır olmadığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.  

2019'dan itibaren 4-4.5 yıllık bir sürede Ambarlı Sokağı'nın neredeyse tamamının yenilendiğini dile getiren Hançerli, "Bu dönüşümün en önemli özelliği de şu; yerinde dönüşüm. Yani komşu dadeğişmiyor" dedi. 

Avcılar'da inanılmaz bir dönüşüm gerçekleştiğinin altını çizen Hançerli, "Kentsel dönüşümden yararlanan bina sayısı 2 bin 70’i geçti. Bağımsız bölüm sayısı 20 bini geçti, 25 binlere ulaştı. Yani 100 bin kişi kentsel dönüşüm çerçevesinde, Avcılar modeli kapsamında güvenli, dayanıklı yapılara kavuştu" diye konuştu. 

Avcılar da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029 da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

2029'A GELİNDİĞİNDE RİSKLİ BİNA KALMAYACAK 

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kentsel dönüşüm çerçevesinde yüzde 50'yi geçtiklerini düşündüklerine, bu çalışmaları sürdürdüklerine dikkat çekti. 

Ayrıca, Hançerli, "Biz her şart ve koşulda Avcılar halkına bir söz verdik. 2029 geldiğinde Avcılar’da riskli hiçbir yapı kalmayacak" açıklamasında bulundu. 

Kentsel dönüşüm yapılan mahalleler ile ilgili de konuşan Hançerli, "Planı olan mahallelerde Ambarlı, Merkez Mahallesi, Denizköşkler Mahallesi, Cihangir Mahallesi, Gümüşpala, Mustafa Kemal Paşa ve Üniversite Mahalleleri’nde aktif ve yoğun bir şekilde yürütüldü. Tahtakale Mahallesi’nde de başladı, imar planı yoktu, plan geldi ve dönüşüme start verildi. Yeşilkent’te de plan yapıldı, dönüşüm başlayacak. İstisnasız tüm mahallelerde artık kentsel dönüşümün başladığı söylenebilir" açıklamasında bulundu. 

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Borsada 6 temel yatırım kuralı!

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?


 


Geri Dön