29 / 04 / 2024

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

İstanbul Avcılar'da 'bayana kiralık, paylaşımlı daire' olarak tanıtılan apartman dairelerinin, apart olarak kullanıldığı ve kaçak işletildiği öğrebildi. Zabıta, söz konusu mekanları mühürledi. 



İstanbul Avcılar, Firüzköy Mahallesi Şafak Sokak’ta bulunan binada yaşanan hırsızlık olayının ardından binada inceleme yapan polisler, belli bir bölümünün apart olarak kullanıldığını, onlarca kadın çalışan ve öğrencinin ikamet ettiğini belirledi. Sözcü'de yer alan habere göre; binada ikamet edenler şüpheli işletmeden şikayetçi oldu.

YURT DİYE AYRI AYRI KİRAYA VERİLMİŞ

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işletmeciler hakkında ruhsat denetimi başlattı. Söz konusu binanın belli bölümlerinin apart olarak kullanıldığı, kadın öğrenci ve çalışanlara ayrı ayrı kiralandığı ortaya çıktı. 

KAPISI MÜHÜRLENDİ

İlgilisi olduğunu beyan eden Cemil Akgün’ün kira sözleşmeleri dışında herhangi bir resmi belge ibraz edememesi sebebiyle iş yeri açma ve çalışma yönetmeliğinin 32. Maddesine istinaden bahçe katında bulunan apartlar her iki giriş kapısından mühürlendi ve faaliyetine son verildi.

PAYLAŞIMLI DAİRE DİYE TANITILIYOR

Kaçak işletmenin yaklaşık 4 yıldır bu şekilde hizmet ettiği, internet ilan sitelerinden ‘bayana kiralık paylaşımlı daire’ diye tanıtılarak odaların kiralandığı belirlendi. Binadan ayrılmak zorunda kalan ikametçiler, apartın içerisinde özel hayat gizliliğini ihlal eden kameralar olduğunu ileri sürerek ayrıca suç duyurusunda bulundu.


Geri Dön