07 / 05 / 2024

AVM'ciler: Kiralar 5 yıl öncekiyle aynı

AVM'ciler: Kiralar 5 yıl öncekiyle aynı

Armada Alışveriş Merkezi'nin Genel Müdürü Yıldır Ertem, perakendecilerin ekonomik kriz haberleri karşısında ilk olarak kira indirimi talep etmelerinin doğru olmadığını söyledi



ANTALYA'DA düzenlenen Alışveriş Merkezleri Konferansı'nda konuşan Armada Alışveriş Merkezi'nin Genel Müdürü Yıldır Ertem, perakendecilerin ekonomik kriz haberleri karşısında ilk olarak kira indirimi talep etmelerinin doğru olmadığını söyledi.

Türkiye'de kiraların ciroya oranının ortalama yüzde 11.6 olduğunu kaydeden Ertem, mağazacıların cirolarının yüzde 20-25'ini kira olarak ödediklerini söylediklerini kaydetti. Ertem ‘Kiralar 5 yıl öncesiyle aynı' dedi. Carousel Genel Müdürü Demir de ‘2001 krizinde kur indirimi yaptık. Fedakarlık tek taraflı olmamalı. Kiralar hala o düzeyde'' dedi.

YATIRIMLAR BEKLEYECEK

ALIŞVERİŞ Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Nurşin Oral da, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu'daki alışveriş merkezi yapımı projelerinin bir süre erteleneceğini bildirdi. Oral ‘Yatırımcılar, bankacılar, bekleyelim görelim sürecine girdi. Yeni projeler erteleniyor. Yeni alışveriş merkezleri projelerinin hayata geçirilmesi biraz ötelenecek. Anadolu'da daha fazla ötelenecek' diye konuştu.

İSTANBUL AVM'YE DOYDU

İSTANBUL'UN alışveriş merkezine doyduğunu belirten Oral ‘Bin kişiye düşen alışveriş merkezi 80 metrekare. Ankara'da bu rakam 200 metrekareye yükseldi. Türkiye ortalaması ise 55 metrekare. Kriz nedeniyle perakendede kaybolan değer, alışveriş merkezi yatırımcılarıyla kiralayanlar tarafından paylaşılacak. Alışveriş merkezlerinin giderlerinde tasarruf yapılacak, kiralarda indirime gidilecek'' dedi

Star

Geri Dön