Sektörel

AVM'ler arttı, küçük esnafların sayısı azaldı!

Şehir merkezlerine kurulan AVM'ler küçük esnafı zor durumda bıraktı. Çok sayıda küçük esnaf dükkanlarını kapattı.

Şehir merkezlerinde bulunan AVM'lerin küçük esnafın en büyük sorunu olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ''AVM'ler arttı, küçük esnaf battı. Yaşanan ekonomik kriz de geri kalanları bitirdi. Ekonomik kriz nedeniyle halkın alım gücünün düşmesi esnafa kepenk kapattırmaktadır'' dedi.

 

GERİYE DÖNÜK BORÇLANMA SAĞLANSIN

2000'den önce oda ve vergi kaydı bulunan ve iş yeri olan esnafın, BAĞ-KUR’a kayıt yaptırmadığı için emekli olamadığını sözlerine ekleyen Ömer Fethi Gürer, “Geriye dönük borçlanma yoluyla esnafa emeklilik yolu açılmalıdır. Geçmişte bu konuda düzenlemeler yapılmışsa da farklı nedenlerle borçlarını ödeyemeyen esnaflar için bir kez daha bu yol açılmalı ve esnafın emekli olması için gerekli destek verilmelidir. Bir yıllık yapılandırma süreciyle emekliliğin esnafa bir hak olarak yeniden tanınması bu mağduriyetleri giderecektir. Bu konuda vermiş olduğum Kanun Teklifi komisyonda bekliyor. Ayrıca, esnafların ödemekte oldukları primlerin yüksekliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar vardır. Ülkemizde her kesimin artan sorunları yanında esnaflar için de yapılması gereken düzenlemelerin bir an önce yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

GÜRER: “KANUN TEKLİFİ VERDİM”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnafın emekliliğini kolaylaştırıp kanun teklifinin de mecliste olduğunu söyledi. Gürer, “İktidar bu konuda çözümcü olursa binlerce esnafın mağduriyeti giderilmiş olacaktır” açıklamasında bulundu.