04 / 05 / 2024

AVM'ler bayramda yüzde 50'nin üzerinde ciro artışı bekliyor!

AVM'ler bayramda yüzde 50'nin üzerinde ciro artışı bekliyor!

Bayram öncesi son hafta sonunda kurbanlık satışları bekleninin tersine durgun geçerken, çarşı-pazar hareketlendi. AVMler ise cirolarında % 50nin üzerinde artış bekliyor



Bayram öncesi son hafta sonunda kurbanlık satışları bekleninin tersine durgun geçerken, çarşı-pazar hareketlendi. AVMler ise cirolarında % 50nin üzerinde artış bekliyor.

KURBAN Bayramının yaklaşmasıyla birlikte büyük alışveriş merkezleri ve semt pazarlarında bayram alışverişi hızlanırken, sektör satışların yüzde 50nin üzerinde artmasını bekliyor. Giyimden hediyeliğe kadar tüm ürünlerde satışlar hızlanırken, kurbanlık satışları ise arife günü itibariyle istenilen seviyelere ulaşamadı. Geçen yıl arife gününde tüm hayvanlarını sattıklarını belirten üreticiler, bu yıl satışın yavaş gitmesinden yakındı. Bayramda şehir dışına çıkmayan vatandaşlar ise alışveriş merkezleri ve semt pazarlarını şenlendirdi. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane Bayramda normal bir güne göre yüzde 50nin üzerinde artış bekliyoruz dedi.

Piyasadaki canlılık gayet iyi durumda

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz da perakende sektöründe bayram öncesinde Ekim ayının çok iyi geçtiğini, özellikle geçtiğimiz hafta sonundan itibaren alışverişin tavan yaptığını söyledi. Piyasadaki canlılığın gayet iyi durumda olduğunu ifade eden Yılmaz Sektörde bayram hareketliliği çok değişkendir. Hafta sonu veya hafta içine denk geldiğiyle ilişkili olarak değişir. Ancak bayram haftasında toplamda bir önceki haftaya göre yüzde 60 ila yüzde 100 arasında fazla ciro yapmayı bekliyoruz diye konuştu.

Dar gelirlinin adresi yine semt pazarları

Gelirleri fazla olmamasına karşın yine de kendileri ve yakınları için bayramlık almak isteyen vatandaşlar ise alışveriş ortamı olarak bu yıl da semt pazarlarını tercih etti. Ankaralılar, fiyatların geçen bayrama göre aynı kalmasından memnun olduklarını dile getirdi. İstanbulda da dar gelirli vatandaşlar Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşaya akın etti. Vatandaşlar bu bölgelerden daha çok, fiyatları uygun olan şekerleme ve çikolata almayı tercih etti. Mahmutpaşada ise tekstil ürünlerine yönelik olarak indirim ilanları dikkati çekti.

Star


Geri Dön