21 / 05 / 2024

Avrasya Gösteri Merkezi Halkalı'da yapılacak!

Avrasya Gösteri Merkezi Halkalı'da yapılacak!

K.Çekmece `Avrasya Gösteri Merkezi´ Efes´ten ilham alan tasarımıyla kültür ve sanatın yeni merkezi olacak



Kültür sanat alanında farklı projelere imza atan Küçükçekmece´de iddialı bir  proje daha hayata geçiriliyor. Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı Merkez Mahallesi´nde inşa edilecek `Avrasya Gösteri Merkezi´ bu yıl sonu itibarıyla ihalaye çıkacak. Avrasya Gösteri Merkezi 700 metrekarelik sahnesi ile tiyatro, konser, dans gösterileri ve benzeri etkinlikler için büyük avantaj sağlayacak. Küçükçekmece Belediyesi halen Halkalı, Cennet ve  Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezleri ile kültürelfaaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. Roma dönemi yapılarının en etkileyici eserlerinden Efes Celsus Kütüphanesi'nden (M.S. 106) esinlenerek ortaya çıkarılan proje, tarihi ve modern mimariyi bir araya getirecek.

ESİN KAYNAĞI: EFES KENTİ

30 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, bu yıl sonunda ihaleye çıkarılacak. Gösteri merkezinde teraslı 30 bin kişilik bir amfi tiyatro, 1300 metrekare kapalı spor salonu yer alacak.

Başarılı sanatçılar çıkacak

Amaçlarının sosyal kalkınmanın ve refahın artırılması olduğunu kaydeden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay Küçükçekmece´nin `İstanbul´un bir kültür ilçesi´ olduğunu söyledi. Yeniay "Göreve geldiğimizden bu yana uluslararası festivaller ve bunların sergileneceği amfi tiyatrolar, kültür ve sanat merkezleri yapıyoruz. Kültür, sanat ve spora yatırım artarak devam edecek. Yakın bir gelecekte Küçükçekmece´den başarılı sporcu ve sanatçılar çıkacaktır. Bu isimler de Küçükçekmecemizi en iyi şekilde temsil edecek" dedi.
Star


Geri Dön