04 / 05 / 2024

Avrasya Tüneli'nin 850 metresi kazıldı!

Avrasya Tüneli'nin 850 metresi kazıldı!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki ulaşım mesafesini 15 dakikaya düşürerek İstanbul'da yeni bir donemi başlatacak Avrasya tüneli Projesi ( İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi ) hız kazandı...




Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki ulaşım mesafesini 15 dakikaya düşürerek İstanbul'da yeni bir donemi başlatacak Avrasya tüneli Projesi ( İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi ) hız kazandı.



Anadolu Yakası'nın marka değerine değer katacak tarihi projede, Marmara Denizi nin tabanı kazılmaya başlandı. Tabanın 25 metre altında 850 metreye ulaşan kazı çalışmaları 2,5 kilometre sonra tamamlanacak. Tünel açma makinesi "tırtıl"ın aralıksız devam ettiği çalışmaların ikinci ayağı ise karada devam ediyor. Kadıköy Life, bölge genelindeki çalışmaları yerinde takıp etti. 


YOLLAR GENİŞLETİLİYOR 


Avrasya Tüneli'nin sağlıklı olarak çalışabilmesi Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki bağlantı yolları, projeye entregre ediliyor. Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi yanında. E-5 Karayolu üzerinde köprü ve kavşak genişletme çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı. Asya ile ' bir araya getirecek Avrasya Tüneli Projesi 628 mavi yakalı. 422 beyaz yakalı işçi ve 56 sinin çalıştığı açıklandı. Proje makinetoplamda 14,6 kilometrelik uzunluğa sahip olacak. 


ÜCRETLERİ ŞİMDİDEN BELLİ 


Finansmanı yap-işlet-devret modeliyle sağlanan proje, yaklaşık 1,3 milyar dolarlık yatırımla Yapı Merkezi ve Güney Kore'nin önde gelen kuruluşlarından biri olan SK E&C'nin kurduğu Avrasya Tüneli işletme inşaat ve Yatırım AŞ (ATAŞ) tarafından inşa ediliyor. Tünel geçiş ücreti otomobiller için 4 Dolar + KDV, minibüsler için ise 6 Dolar + KDV olarak belirlendi. 


Gerçek Vizyon 


Geri Dön