Dış Piyasalar

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.Açıklanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde Mart ayında yüzde 6,9 şeklinde olan yıllık enflasyon, Nisan ayında yüzde 7 şeklinde ölçüldü

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin merakla beklenen nisan ayı nihai enflasyon verilerini peş peşe yayımladı.

Açıklanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde Mart ayında yüzde 6,9 şeklinde olan yıllık enflasyon, Nisan ayında yüzde 7 şeklinde ölçüldü.

Yine verilen detaylara göre, Avro Bölgesi'nin öncü verilerinde de nisan ayı enflasyonu, yıllık yüzde 7 şeklinde açıklanmıştı. Paylaşılan detaylara göre, nihai veriler öncü verileri teyit etti.

Aktarılan detaylara göre, Avro Bölgesi'nde Nisan ayında enflasyon, bir önceki aya kıyasla da yüzde 0,6 arttı.

Avrupa Birliği'nde de Mart ayında yüzde 8,3 şeklinde olan yıllık enflasyon, Nisan ayında yüzde 8,1 seviyesinde belirlendi. Enflasyon, 2022 yılının Nisan ayında Avro Bölgesi'nde yüzde 7,4, Avrupa Birliği'nde ise yüzde 8,1 seviyesindeydi.

Yine paylaşılan detaylara göre, Avro Bölgesi'ndeki enflasyonun yüzde 2,75'i gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 2,21'i hizmetler, yüzde 1,62'si enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 0,38'i ise enerjiden kaynaklandı.

Verilen bilgilere göre, yıllık enflasyon, Nisan ayında Macaristan'da yüzde 24,5, Letonya'da yüzde 15, Çekya'da yüzde 14,3, Slovakya ve Polonya'da yüzde 14, Litvanya'da yüzde 13,3, Estonya'da yüzde 13,2, Romanya'da yüzde 10,4 ve Bulgaristan'da yüzde 10,3 şeklinde oldu. Böylelikle Avrupa Birliği üyesi 9 ülkede enflasyon çift hanede ölçüldü.

Ayrıca bu söz konusu dönemde enflasyon, İtalya'da yüzde 8,7, Almanya'da yüzde 7,6 ve Fransa'da yüzde 6,9 şeklinde belirlendi.


Avrupa Birliği'nden 25 milyar avroya yakın ticaret fazlası!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Avro Bölgesi'nin merakla beklenen Mart 2023 uluslararası ticaret verilerini tek tek  yayımladı.

Resmi olarak yayımlanan bu verilere göre, Avrupa Birliği'nin ihracatı, Mart ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9,4 arttı ve 242,2 milyar avroyu, ithalatı da yüzde 13,2 gerileyerek 217,5 milyar avroya ulaştı. Ayrıca yine verilen detaylara göre, Avrupa Birliği'nin dış ticaret fazlası, mart ayında 24,7 milyar avro olarak belirlendi.

AB'de yeni otomobil satışları nisanda yüzde 17,2 arttı!

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Avrupa Birliği'nden 25 milyar avroya yakın ticaret fazlası!