09 / 05 / 2024

Avro Bölgesi'nde inşaat sektörü devam eden bir esneklik sergiliyor!

Avro Bölgesi'nde inşaat sektörü devam eden bir esneklik sergiliyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avro Bölgesi'nde hizmet ve inşaat sektörlerinin devam eden bir "esneklik" sergilediğini söyledi.



Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ECB Başkanı olarak bankanın yönetim konseyi toplantısına son kez katılmasının ardından Frankfurt'ta düzenlenen basın toplantısında değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ECB Yönetim Konseyi'nin, çok uzun süre ekonomilerde destekleyici politikaya ihtiyaç duyulmasını beklediğini ifade eden Draghi, "ECB, ihtiyaç halinde tüm araçlarla ayarlamaya gitmeye hazır." diye konuştu.

Son gelen verilerin, küresel ekonomik büyümede zayıflığa ve aşırı risklere işaret ettiğini söyleyen Draghi, söz konusu verilerin yılın ikinci yarısında ılımlı ve pozitif büyümeye işaret ettiğini belirtti.

Draghi, zayıf kalan ekonomik büyümenin, küresel ticaret gerilimleri ve belirsizliklerin yansıması olduğunu söyleyerek, Avro Bölgesi'nde hizmet ve inşaat sektörlerinin devam eden bir "esneklik" sergilediğini belirtti.

 


Geri Dön