Dış Piyasalar

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayı ÜFE verilerini tek tek yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda yıllık bazda yüzde 1 yükseldi.Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan resmi verilere göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda yıllık bazda yüzde 1 yükseldi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin 2023 yılı nisan ayı ÜFE verilerini tek tek yayımladı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan resmi verilere göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda yıllık bazda yüzde 1 yükseldi.

İşte Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayı ÜFE verileri...

İşte Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayı ÜFE verileri...

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin merakla beklenen 2023 yılı nisan ayı ÜFE verilerini yayımladı.

Yayımlanan verilere göre, Avrupa Birliği'nde ÜFE, Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,9 oranında gerilerken, 2022 yılının nisan ayına göre yüzde 2,3 oranında yükseldi.

Yine verilen detaylara göre, Avro Bölgesi'nde ise ÜFE, Nisan ayında aylık bazda yüzde 3,2 oranında düşerken, yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi.

Paylaşılan detaylara göre, Piyasa beklentileri Avro Bölgesi'nde ÜFE'nin aylık yüzde 3,1 düşeceği, yıllık bazda da yüzde 5,9 artacağı şeklindeydi.

Yine verilen bilgilere göre, Avro Bölgesi'nde yıllık ÜFE beklentilerin altında gerçekleşti.

Ayrıca söz konusu bu dönemde Avro Bölgesi'nde yıllık bazda üretici fiyatları dayanıksız tüketim mallarında yüzde 10,9 arttı. Avrupa Birliği ülkeleri arasında ÜFE, Nisan ayında yıllık bazda en fazla yüzde 41,7 ile Macaristan'da, yüzde 22,7 ile Letonya'da ve yüzde 18,2 ile Slovakya'da yükseldi.

Yine açıklanan rakamlara göre, yıllık ÜFE artışı, Almanya'da yüzde 4,8 ve Fransa'da yüzde 7 oldu.

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor

AB finansal sisteminin istikrarına tehdit oluşturabilecek olan olası riskleri tespit etmek ve izlemekten sorumlu Frankfurt merkezli Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB), kripto para piyasalarının sistemik etkilerini ve kripto varlıklarla  merkeziyetsiz finanstan kaynaklanan risklere yönelik politika seçeneklerini tavsiye eden raporunu geçtiğimiz günlerde resmen yayımladı.

Merakla beklenen bu raporda, geçen senenin kripto paralar ve merkeziyetsiz finans için çalkantılı geçtiği kaydedilerek, bunların finansal sistem üzerindeki etkisinin ise sınırlı olduğu bildirildi.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor