Kripto Paralar

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.Avrupa Birliği Konseyi, üye ülkelerin kripto varlıklar konusunda ulusal vergi makamları arasında idari iş birliğini artıracak yasa değişikliklerinde uzlaştıklarını duyurdu

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaşmaya karar verdi.

Avrupa Birliği Konseyi, üye ülkelerin kripto varlıklar konusunda ulusal vergi makamları arasında idari iş birliğini artıracak yasa değişikliklerinde uzlaştıklarını duyurdu.

Aktarılan detaylara göre, özellikle zengin bireylerin kripto varlık işlemlerinden sağlamış oldukları gelirler raporlanacak ve bu bilgiler diğer üye ülkelerle otomatik olarak paylaşılacak.

Paylaşılan detaylara göre, vergi idarelerinin genel iş birliği çerçevesi genişletilecek ve buna kripto varlıklar da dahil olacak.

Ayrıca kripto varlıklara kayıt ve raporlama yükümlülükleri de getirilecek. Yine verilen bilgiye göre, kripto varlıklardan sağlanan gelirin vergilendirilmesi de sağlanacak.

Kripto varlıkların vergi ödememekte kullanımı hakkında yasal boşluklar da kapatılacak. Ayrıca vergi kapsamındaki varlık ve gelir kategorilerine kripto varlıklar da dahil olacak.

Yine verilen bilgilere göre, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının vergi makamları ile zorunlu otomatik bilgi paylaşımında bulunması da gerekecek.

Söz konusu bu uzlaşının yürürlüğe girmesi amacıyla üye ülkelerin resmi onayı da gerekiyor.

Kripto paralarda son durum

Cointurk'te yer alan habere göre, lider kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin (BTC), sabah saatlerinden bu yanaki değer kayıplarıyla birlikte 27 bin 200 dolar seviyelerine geriledi. Ayrıca verilen detaylara göre, kripto para piyasası, lider kripto para birimi  olan Bitcoin’deki değer kaybının etkisiyle güne düşüş ile başladı. 

Paylaşılan detaylara göre, Ethereum (ETH), yüzde 0,5’lik bir düşüş ile 1820 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para ekosisteminin toplam piyasa değeri, CMC verilerine göre 1,13 trilyon dolar seviyelerine geriledi.

Diğer bir yandan kripto para piyasası, güne nispeten düşük bir volatilite ile başladı. Coinglass’ın paylaşmış olduğu verilere göre son 24 saatlik zaman dilimi içinde ortalama 50 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Ayrıca kripto para piyasasındaki düşüş eğiliminin de etkisiyle gün içinde çift haneye yakın değer kayıpları kaydeden kripto para birimleri de oldu.

Seçim sonrası bitcoin'de durum ne? 15 Mayıs 2023 bitcoin ne kadar oldu?

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin'de son durum ne? 

Binance o ülkeden de çekildi!