Ekonomi

Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Kamu borcunun GSYH’ye oranının Euro Bölgesinde yüzde 93 olarak gerçekleştiği ve toplam kamu borcunun 12 trilyon euro seviyesine geldiği bildirildi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından hazırlanan bilgilerde, Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2022 yılı üçüncü çeyreğinde meydana gelen kamu borcu ve bütçe açığı verileri duyuruldu

Euro Bölgesi özelinde kamu borcunun Gayrisafi Yurt içi Hasıla'ya (GSYH) oranına bakıldığında 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 93 seviyesine ulaşırken, toplam kamu borcunda ise Euro Bölgesi'nde 12 trilyon 152 milyar euro olarak, Avrupa Birliği’nde ise 13 trilyon 180 milyar euro olarak gerçekleşti.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından hazırlanan bilgilerde, Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2022 yılı üçüncü çeyreğinde meydana gelen kamu borcu ve bütçe açığı verileri duyuruldu.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE YÜZDE 93 OLDU

Açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi'nde ikinci çeyrekte yüzde 94.2 şeklinde gerçekleşen kamu borcunun GSYH'ye oranına bakıldığında, üçüncü çeyrekte yüzde 93 şeklinde olduğu görüldü.

 SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Son 8 gün kaldı! Denizbank’tan 20 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi!

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!

EYT’den Bağkur’lular kaç gün primle emekli olur? Doğum borçlanması sayılır mı?