27 / 04 / 2024

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği’nde (AB) toplam otomobil satışları Eylül ayında yıllık yüzde 9,2 artış gösterdi. İşte Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan o rakamlar...



Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), Avrupa Birliği ülkelerinin 2023 yılının eylül ayına ilişkin yeni otomobil tescil verilerini resmen açıkladı.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin açıkladığı söz konusu rakamlara göre, Avrupa Birliği ülkelerinde yeni otomobil satışları, geçen ay 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 9,2 arttı ve 861 bin 62 şeklinde belirlendi. 

Böylelikle Avrupa otomobil pazarı tedarik zinciri sorunlarını geride bırakırken, Avrupa Birliği ülkelerinde otomobil satışları son 14 ay boyunca artışına devam etti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yakıt tiplerine bakıldığında ise benzinli araçlar 2023 yılının Eylül ayında da popülerliğine devam etti.

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Eylül ayında Avrupa Birliği ülkelerinde satılan yeni otomobillerin yüzde 34,1 benzinli, 27,3’ü hibrit, 12,7’si dizel, 14,8'i tam elektrikli, 8,2’si fişli hibrit olarak belirtilirken,  yüzde 2,8'i ise diğer yakıtlardan oluştu.

Ayrıca konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, geçen sene yüzde 15,9 paya sahip olan dizel araçların payının Eylül ayında yüzde 12,7'ye inmesi de dikkati çekti.

Konu ile ilgili olarak açıklanan detaylara göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrikli otomobil satışları Eylül ayında geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 14,3 yükseldi ve 127 bin 149'a çıktı.

Ayrıca söz konusu otomobil satışlarında Eylül ayında Macaristan hariç tüm pazarlarda sene başından bu yana artış görüldü. Söz konusu otomobil satışları Eylül ayında geçen senenin aynı dönemine göre Fransa'da yüzde 15,9, Almanya'da 14,5, İspanya'da 18,5 ve İtalya'da yüzde 20,5 artış gösterdi.

Yine aktarılan son dakika bilgilerine göre, diğer bir taraftan Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yeni araç tescilleri, Ocak-Eylül 2023 döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 16,9 artış gösterdi ve 8 milyona çıktı.

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Hesabınıza her ay 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli! Hemen bakın!


Geri Dön