30 / 04 / 2024

Avrupa Konutları gelecek yıl Atakent 3'e yoğunlaşacak!

Avrupa Konutları gelecek yıl Atakent 3'e yoğunlaşacak!

Küçükköy ve Halkalı"da inşa ettiği konut projeleri ile dikkat çeken Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markası ile gelecek yıl içinde Ispartakule 1 ve Ispartakule 2"de teslimler yaparken yılın önemli bir kısmını da Atakent 3"e ayıracak



Küçükköy ve Halkalı"da inşa ettiği konut projeleri ile dikkat çeken Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markası ile gelecek yıl içinde Ispartakule 1 ve Ispartakule 2"de teslimler yaparken yılın önemli bir kısmını da Atakent 3"e ayıracak. Bu projelerin cirosu hakkında kesin bir rakam vermeyen Artaş İnşaat, yeni yılın ilk ayında lansmanını yapacağı Atakent 3"te 2.240 konut, 140 yataklı ve dört yıldızlı bir otel ile açık mekan dükkanlardan oluşan bir çarşı devreye girecek.
Avrupa Konutları markasıyla 2010 yılında hedefledikleri satış rakamlarını ve ciroları yakaladıklarını belirten Artaş İnşaat İcra Kurulu Başkanı Süleyman çetinsaya, yılı içerisinde 1.440 konutun satışının tamamlandığını ve Ispartakule 1 ve Ispartakule 2"de inşaatlara başlandığını açıkladı. Yine yıl içinde birde erken teslim yaşadıklarını belirten çetinsaya, œ1.108 konutluk Avrupa Konutları Atakent 2 projesinde taahhüt ettiğimiz tarihi 8 ay öne çekerek Temmuz ayında teslim ettik. 2011 yılında da inşaatı halen devam eden ve Haziran-Temmuz aylarında teslimini planladığımız Ispartakule 1 ve Ispartakule 2 projelerimizde kalan 212 konutun satışını tamamlayacağız dedi.

2011 değerlendirmesi:
Artaş İnşaat İcra Kurulu Başkanı Süleyman çetinsaya;
Konut sektörünün Türkiye"de 1960"lardan itibaren yaşanan göç olgusu ile birlikte önem kazanmaya başladığına dikkat çeken çetinsaya, inşaat sektörünün de çalışmalarının bu yöne ağırlık verdiğini söyledi. Bu gün kaliteli ve güvenli konut anlayışıyla ilerleyen sektörün dünya standartlarını yakaladığını kaydeden çetinsaya, œSektör olarak artık birçok önemli projeye imza atar olduk. İlerleyen yıllarda sektörün daha da gelişeceğini ve çok daha iyi bir seviyeye çıkacağına inanıyorum dedi.
Gelişimin tüketiciye ede yansıdığını ifade eden çetinsaya, œBilinçlenen konut tüketicisi artık konutta markaya bakıyor, dolayısıyla sektörde markalaşamayan şirketler ayakta kalamıyor. Bu nedenle sektörümüzde kaliteli konut anlayışıyla tüketicinin güvenini kazanmak büyük gayrimenkul şirketlerinin ana amacını oluşturuyor. Günümüzde markalaşma sürecini tamamlamış gayrimenkul şirketleri belli bir konut kalitesini yakalamış durumda ve artık bu seviyede markaların rekabeti söz konusu diyerek marka konutların artık belirleyici olduğunu söyledi.
İstanbul depreminden sonra alınan inşaatların durdurulması kararının sektörün gelişimini büyük oranda etkilediğine de değinen çetinsaya, œDeprem ve üzerine gelen 2001 krizden inşaat sektörü en çok etkilenenler arasında yer almıştı. Fakat gelişen ekonomiyle inşaat sektörü de bir tempo yakaladı ve büyümesini sürdürdü. Ülke ekonomisinin gelişiminde büyük önemi olan inşaat sektörü, beraberinde çalıştığı birçok sektör ve yüksek istihdam oranıyla krizden sıyrılmayı başardı ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayarak günümüzde belli bir çizgi yakaladı. Dedi.

˜Ekonomi hızlı büyüyor"
Son döneme bakacak olursak ülke ekonomisinin geçmiş yıllara oranla hızla büyüdüğünü göreceğiz. Ekonominin gelişiminde önemli bir yer tutan inşaat sektörü, ülke ekonomisiyle doğru orantıda bir iyileşme yakaladı ve hızla gelişimine devam ediyor.
Ülkenin kaliteli konut ihtiyacını ve kentsel dönüşümünü karşılamaya yönelik çalışmaların bu yıl olduğu gibi 2011"de de hızla devam edeceğini söyleyebiliriz. Birçok yerli inşaat firması sektörde belli bir kaliteyi yakaladı bu da beraberinde kaliteli konut anlayışını getirdi. 2011"de de, ilerleyen yılarda da firmalar, doğru zamanda doğru bölgelere yatırımlarına devam ettiği sürece inşaat sektörü her zaman gelişmeye devam edecek ve ülke için büyük bir istihdam kapısı olarak yerini koruyacaktır. ejBazı yasal düzenlemelerin tamamlanmasıyla ve banka faizlerinin olması gereken miktarlara düşürülmesiyle birlikte, 2011"de de inşaat sektörü gelişimini artırarak devam edeceği ön görüsündeyim.

2011"de neler var
Ispartakule 1
Proje 4 adet 15-16 katlı, 2 adet de 28 katlı blok olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. 1+1 ve 5+1 arasında değişen tipteki dairelerin konsepti orta sınıfı ev sahibi yapmak ol arak belirlendi. 35 b in metrekare alan üzerine kurulan proje 385 konut oluşuyor. 16 ticari ünite nin yer al dığ projenin yüzde 80'i yeşil alana ayrılmış.

Ispartakule 2
25 bin 800 metrekare alana inşa edilecek olan Avrupa Konutları Ispartakule 2 Evleri"nin inşaat alanı 38 bin 800 metrekare. Dört blokta 330 konuttan meydana gelen proje 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konuklardan meydana geliyor. Mahmutbey gişelere 10 kilometre mesafede olan Ispartakule 2"de ilk etap 2011 Haziran"da, 2. etap da 2011 Temmuz"da teslim edilecek.

Atakent 3
3. etap 2bin 240 konutla geliyor
Haziran 20107da Artaş İnşaat, Halkalı 4. etapta 203 dönümlük arazi üzerinde 310 bin metrekare inşaat alanı olan arsanın ihalesini kazanmıştı. Avrupa Konutları Atakent 3"ü burada hayata geçirecek olan Artaş, Burada 2 bin 400 konut geliştirecek.


Geri Dön